Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και συνιδρυτής της SpaceX, ξεπέρασε τον Bill Gates και έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεύτερος μετά τον CEO της Amazon, Jeff Bezos, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ο Bill Gates συμπληρώνει την τριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με την περιουσία του να ανέρχεται περίπου στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος του Elon Musk, όπου μέχρι τον Ιανουάριο βρισκόταν στην 35η θέση, οφείλεται στην αύξηση στην αξία της μετοχής της Tesla στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που κέρδισε πάνω από 500% από την αρχή του έτους, με το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 495 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Musk είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά δεδομένου ότι η μετοχή της Tesla θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 των assets του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το CNBC, η περιουσία του 49χρονου επιχειρηματία αυξήθηκε πάνω από 100 δισ. δολάρια, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την αρχή του 2020. Έχει κερδίσει, δηλαδή, περίπου 13 εκατ. δολάρια την ώρα.

Τέλος, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι πλουσιότεροι του πλανήτη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται αθροιστικά κατά 1.300 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο, μια αύξηση ύψους 23%,  την ίδια ώρα που η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και έχει οδηγήσει σε απολύσεις και ένα κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

 

 

Με πληροφορίες από: secnews.gr, capital.gr

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency