Ο chef Nίκος Κουλούσιας μας δείχνει πώς να κάνουμε την τέλεια πανακότα με γεύση από την Λέρο!

Ο chef Nίκος Κουλούσιας μας δείχνει πώς να κάνουμε την τέλεια πανακότα με γεύση από την Λέρο!

O top chef Νίκος Κουλούσιας μας δείχνει την τέλεια συνταγή του για να φτιάξουμε ονειρεμένη πανακότα με γεύση από την υπέροχη Λέρο!!!

Τι θα χρειαστούμε; Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά αλλά και όλα τα μυστικά για την σωστή εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά:

  • 3 φύλλα ζελατίνης των 2 γραμμαρίων
  • 360 ml κρέμα γάλακτος
  • 90 ml Σουμάδα Λέρου
  • 85 g ζάχαρη
  • Φρούτα της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ με 45 ml κρύο νερό βουτάτε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.

Προσοχή! Δεν τις αφήνετε για πολύ ώρα γιατί μπορεί να μαλακώσουν υπερβολικά. Αυτό που θέλετε είναι να γίνουν σπογγώδεις και αφρώδεις!

2. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την κρεμά, την Σουμάδα και την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Μην αφήσετε, όμως, το μείγμα να βράσει.

3. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα την ζελατίνη, αφού φυσικά πρώτα την έχετε «στύψει» για να φύγει το νερό. Στο σημείο αυτό μην παραλείψετε να ανακατέψετε λίγο ακόμα έως ότου να διαλυθεί.

4. Στην συνέχεια, αφήνετε το μείγμα λίγο να κρυώσει (θα αρχίσει λίγο να πήζει), και κατόπιν το τοποθετείτε προσεκτικά σε φορμάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά, τα οποία πρώτα τα έχετε ξεπλύνει σε κρύο νερό.

5. Τέλος, αφήνετε την πανακότα στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες.

 

Με αυτέ τις απλές κινήσεις, είστε έτοιμοι να γευτείτε το μοναδικό γλυκό και να συναρπάσετε τόσο τον ουρανίσκο σας όσο και τους γύρω σας!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!