Ο τέλειος μπακλαβάς από την  βραβευμένη chef Χριστίνα Τριαντοπούλου!!!

Ο τέλειος μπακλαβάς από την βραβευμένη chef Χριστίνα Τριαντοπούλου!!!

 Μπακλαβάς

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 3 πακέτα φύλλα κρούστας
  • 250γρ. Βούτυρο
  • 500γρ. Καρύδια ψύχα
  • 2 Κ.γλ. Κανέλα τριμμένη
  • 2 Κ.γλ. Γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 Κ.σουπας μαύρη ζάχαρη
  • Γαρύφαλλα ολόκληρα

 

Για το σιρόπι :

  • 600 γρ. Ζάχαρη
  • 500 ml. Νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση

 

Εκτέλεση:
Αρχικά αλέθουμε στο μπλέντερ τα καρύδια με την μαύρη ζάχαρη Κ τα καβουρδίζουμε  σε ένα τηγανάκι. Αφού τα βγάλουμε προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρίφαλο. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο, αρχίζουμε να στρώνουμε το πρώτο πακέτο φύλλο κρούστας ραντίζοντας με βούτυρο ένα-ένα τα φύλλα. Έπειτα πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με τα καρύδια Κ σταγόνες λιωμένου βουτύρου μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Μ’ένα μαχαίρι κόβουμε τον μπακλαβά μας, όχι μέχρι κάτω , σε ρόμβους και βάζουμε ένα γαρίφαλο σε κάθε κομματάκι.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει .

Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη Κ το λεμόνι για 10 λεπτά, περιχύνουμε καυτό το σιρόπι στον καυτό μπακλαβά .

Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου, chef & μέλος της ελληνικής ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.