Ο σεφ που λατρεύουν οι παγκόσμιοι ηγέτες, Νίκος Κουλούσιας, μας συστήνει το απόλυτο γλυκό του φετινού καλοκαιριού!

Ο σεφ που λατρεύουν οι παγκόσμιοι ηγέτες, Νίκος Κουλούσιας, μας συστήνει το απόλυτο γλυκό του φετινού καλοκαιριού!

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Κουλούσιας μας παρουσιάζει την πιο εύγευστη συνταγή cheesecake που θα αποτελέσει την πιο δροσερή πινελιά για το καλοκαίρι που έρχεται!

Ο Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος κατάγεται από την Νεάπολη Κοζάνης, είναι ο μοναδικός Έλληνας σεφ που επιλέχθηκε για να επιμεληθεί το γαμήλιο μενού του πιο πολυσυζητημένου, και πλέον πρώην βασιλικού ζεύγους, Χάρι και Μέγκαν, ενώ έχει μαγειρέψει  και για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν, ο οποίος εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του τον κάλεσε για να τον ευχαριστήσει ο ίδιος προσωπικά! Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι δεν είναι οι μόνοι ηγέτες που επιζητούν να γευτούν ή γεύτηκαν τα εξαιρετικά πιάτα του, καθότι στη λίστα εμπεριέχονται τόσο ο Ντόναλτ Τραμπ όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν. Τα γαστρονομικά και ταξιδιωτικά χιλιόμετρα που έχει καταγράψει στην καριέρα και τη ζωή του είναι πολλά, όπως επίσης πολυάριθμες είναι και οι βραβεύσεις που έχει αποσπάσει εντός και εκτός Ελλάδος. Αξίζει να επισημάνουμε ότι διακρίνεται για την αγάπη του στα μπαχαρικά και τα υλικά που προάγουν το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας, όπως είναι η τρούφα, το μέλι αλλά φυσικά και ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν!

Από σήμερα θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σας  συνταγές του διακεκριμένου και παγκόσμιας εμβέλειας αυτού σεφ, έτσι ώστε να ταξιδέψουμε μαζί σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σας!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το Cheesecake Mojito καθώς είναι γεγονός, όπως αναφέρει και ο σεφ, πως το καλοκαίρι χτυπάει σιγά σιγά την πόρτα μας και αν είσαι και λάτρης του δημοφιλούς mojito τότε μάλλον βρήκες το ιδανικό γλυκό για εσένα !

Πρόκειται για μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις από την πρώτη κιόλας δοκιμή ακολουθώντας τα εξής βήματα :

Για τη βάση :

250gr γκοφρετες βανιλιας
125ml λιωμενο βουτυρο

Για τη γέμιση:

400 gr τυρι κρεμμα
200gr κρεμμα γαλακτος
150 gr ζαχαρη
2 φυλλα ζελατινης
40 ml ζεστο γαλα
Ξυσμα απο 2 λαιμ
30ml λευκο ρουμι

Για την επικάλυψη:

100ml χυμο lime
100gr ζαχαρη αχνη
50 ml νερο
2 φυλλα ζελατινης
Ξυσμα απο 1 lime
Mερικα φυλλα δυοσμου

Τροπος Παρασκευής:
Ετοιμάστε την βάση μπισκότου. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με τα φύλλα της δυόσμου (μπορείτε να βάλετε και ξερό, αν δεν βρείτε φρέσκο). Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αναμείξτε.
Επενδύστε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα με ανοιγόμενο τσέρκι, διαμέτρου 24 εκ.

Μην ξεχάσετε να επενδύσετε και τα τοιχώματα, για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το γλυκό. Ρίξτε μέσα το μίγμα των μπισκότων, απλώστε το ομοιόμορφα και ισιώστε το πιέζοντας με την ράχη ενός κουταλιού. Βάλτε την βάση στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί μέχρι να φτιάξετε και την κρέμα.

Ετοιμάστε την κρέμα. Μουλιάστε την ζελατίνη σε νερό βρύσης. Ζεστάνετε το γάλα, προσθέστε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσετε καλά, και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σαντιγί. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το γάλα με την ζελατίνη, το ξύσμα από τα λάϊμ και το ρούμι και αναμείξτε μέχρι να πάρετε μία ομοιογενή κρέμα.
Αδειάστε την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου, ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ξαναβάλετε το γλυκό στο ψυγείο.

Έπειτα από ένα δίωρο, ετοιμάστε και το topping. Βάλτε και πάλι την ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τον χυμό λάϊμ, την ζάχαρη και το νερό και ζεστάνετε τα μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Κατεβάστε το από την φωτιά, προσθέστε την ζελατίνη, καλά στραγγισμένη, και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε το ξύσμα του λάϊμ και το ρούμι.

Αφού κρυώσει, ρίξτε το topping επάνω στο γλυκό και ξαναβάλετε το στο ψυγείο. “Εγώ προτιμώ να το αφήνω να σταθεί όλη την νύχτα” αναφέρει ο γνωστός σεφ. Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ μέσα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος. Πριν το σερβίρετε, στολίστε το με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και φετούλες από λάιμ.

Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον εξαίρετο σεφ αλλά και τις συνταγές του ακολουθώντας τις σελίδες του

στο facebook στο link :https:  https://www.facebook.com/chefscreation/

αλλά και στο instagram στο link:  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Finstagram.com%2Fnikokoulousias_official%3Figshid%3D1de1u6e6l6vty%26fbclid%3DIwAR2pMAEnO3mk-Xb5Iz9EyiMWD61-7b9Q4VWPtK1EhNAq76w1NU9R5vmd18I&h=AT2-avW1lt9HA3YyBhxHF5C057arU8OqIw98eg56KrUfYpet3-irHPnbYeTA9dsnB22c6-6HzLJAUzL9lXV23FipIkJjqrmjPNQLrHEF4ALMxcMB21KWyKdpFaxJFqsGTD9mUddstA8Z

Σύνταξη & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη