Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας για σήμερα μας προτείνει το τέλειο θαλασσινό πιάτο!!!

Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας για σήμερα μας προτείνει το τέλειο θαλασσινό πιάτο!!!

Σήμερα καθώς το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε, το πιάτο που έχουμε να σας προτείνουμε έχει άρωμα θάλασσας και είναι απολύτως εύγευστο και υγιεινό γεγονός που το καθιστά ακαταμάχητο!

Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας, λοιπόν, μας συστήνει την παρακάτω συνταγή με ξιφία!!!

Αν είσαι ένθερμος υποστηρικτής των θαλασσινών, τότε ετοιμάσου να προσθέσεις στις αγαπημένες σου συνταγές και την παρακάτω!

Ξιφίας με σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 180γρ ξιφίας σε φέτα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • 1 φύλλο Δάφνη
  • 100ml Ούζο
  • Αλάτι , Πιπέρι , Πάπρικα , ελαιόλαδο
  • 100μλ νερό
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1 Λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ψιλούς κύβους το κρεμμύδι , της πιπεριές το σκόρδο και τις ντομάτες μας .
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε προσεχτικά να μη πάρουν χρώμα τα υλικά μας , αλλά ίσα ίσα να μαραθούνε .

Έπειτα παίρνουμε την φέτα ξιφία (εάν δεν έχετε μπορείτε να πάρετε άλλα ψάρια σε φέτα όπως σολομό , σφυρίδα , μηλοκόπι), την  αλατοπιπερόνουμε και της κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ!
Την βάζουμε προσεχτικά πάνω στα τσιγαρισμένα μας υλικά και τοποθετούμε το καπάκι στο τηγάνι μας για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά . Δεν το γυρνάμε για να μη σπάσει το ψάρι μας .

Το παρακολουθούμε ανοίγοντας το καπάκι και όταν δούμε ότι το ψάρι έχει αρχίσει να ασπρίζει το σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε το νερό μας ώστε να κοχλάζει ελαφρύ . Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με ένα φύλλο Δάφνη .

Όταν δούμε ότι το ψάρι μας έχει μαγειρευτεί στο ζουμί βάζουμε τότε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα!
Στο σημείο αυτό παίρνουμε τα δυο αυγά και τα χτυπάμε με το ζουμί ενός λεμονιού . Παίρνουμε το ζεστό ζουμί από το τηγάνι, το προσθέτουμε στο αυγό ώστε να πάρει θερμοκρασία και βάζουμε λίγο Κορν φλάουρ για να μη κοπεί όταν το βάλουμε στο τηγάνι . Όπως κάνουμε ένα αυγολέμονο να φανταστείτε.
Τέλος, παίρνουμε το αυγολέμονοπου λίγο πριν παρασκευάσαμε,  και σε κλειστή φωτιά -έτσι ώστε να μη κοχλάζει-, το ρίχνουμε πάνω από το ψάρι μας . Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ζεσταθεί και να δημιουργηθεί μια όμορφη βελούδινη σάλτσα .

Τιπ : του πάει εξαιρετικά ένα ποτήρι λευκό ξερό κρασί αλλά και ένα ποτήρι ούζο με πάγο!

Το γεύμα είναι έτοιμο να το απολαυσετε!!!

Καλή σας όρεξη!!!

 

Συντάκτης: Nίκος Κουλούσιας,
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.