Thomas

Ο Θωμάς Μαρκόπουλος αν και μόλις 28 χρονών έχει ένα πλούσιο βιογραφικό που θα ζήλευε ο καθένας! Γεννημένος στο Κιλκίς με καταγωγή από τον γραφικό Ίασμο Κομοτηνής. Από το Λύκειο κατάλαβε ότι έχει μια τάση προς την ενασχόληση  με τα… κοινά καθότι ήταν πάντα ενεργό μέλος 15μελών – 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων και δημοσίευσε το πρώτο του άρθρο -σε site- σε ηλικία μόλις 16 ετών. Πρώτο του πτυχίο πάνω στις Δημόσιες Σχέσεις και τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Εργάστηκε για 8 μήνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του κ. Απ. Τζιτζικώστα ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε την Πτυχιακή του Εργασία. Αργότερα, ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, στο NATO R.D.C./G.R. – Γ’ Σ.Σ., στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε 6μηνο Σεμινάριο πάνω στην Δημοσιογραφία και τα Μ.Μ.Ε. από το Μediterranean College στην Θεσσαλονίκη ενώ αρθρογραφούσε και αρθρογραφεί με καυστικό ύφος προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση, εδώ και 11 χρόνια, σε εφημερίδες, site και blog (π.χ. Παρασκήνιο, Karfitsa, gnomikilkis, rizopoulospost, lastopoint κ.λπ.). Το καλοκαίρι – φθινόπωρο 2017 εργάστηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, στην Χάγη στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Το διάστημα αυτό, πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πάνω στον κλάδο των Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Διπλωματίας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα (51 συνολικά) Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, κοινωνικού, οικονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα. Tον Μάιο του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς. Μέχρι να μας τα… χαλάσει ο κορονοιός είχε και ραδιοφωνική εκπομπή σε σταθμό της Θεσσαλονίκης.

markopoulos

 • Δημοσιογραφία-Αρθρογραφία-Συνεντεύξεις τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα;
Αρχικά λατρεύω τις συνεντεύξεις εδώ και 2-3 χρόνια! Και τις αγαπάει και ο κόσμος πολύ. Όλα αυτά είναι ένα ταξίδι! Πας σε μέρη που πάντα ήθελες να πας. Βλέπεις πράγματα που δεν ήθελες ποτέ σου να δεις. Φτάνει να μην ξεχνάς πίσω σου την αλήθεια. Οι πυλώνες που λατρεύω να ασχολούμαι, να κάνω έρευνα, να αναλύω είναι: 1. Ελλάδα και οι υπέροχες προοπτικές της, 2. Δυτικός Κόσμος (Η.Π.Α., Γαλλία, Ε.Ε., Ισραήλ και Βαλκάνια) και 3. Γυναίκα (και κυρίως νέα Γυναίκα) στην Πολιτική.
 • Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις σε πολιτικό επίπεδο; Θα ήθελες μέχρι και να μπεις στη Βουλή;
Αγαπάω την πολιτική και τα κοινά, μα όχι με την στενή έννοια, δεν είναι το σημαντικό να είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής. Είμαι πολύ προβληματισμένος με ζητήματα γύρω από την καθημερινότητα και την φύση και πράγματι ανησυχώ αρκετά. Το αν αγαπώ την πολιτική και τα διεθνή-ευρωπαϊκά… ε αυτό το μαρτυρούν και οι σπουδές και η περπατησιά μου στην αρθρογραφία. Ιδεολογικά και δεοντολογικά μπορεί να χωρέσει στην φράση ‘’Είμαστε φιλελεύθεροι και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είμαστε πατριώτες και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!’’. Δεν νομίζω ότι αξίζω να φθάσω τόσο ψηλά (Βουλή). Υπάρχουν δεκάδες καλύτερες και καλύτεροι από μένα στον ιδεολογικό και κομματικό χώρο που ανήκω. Σίγουρα θα με γοήτευε, μελλοντικά, κάποιο αξίωμα στην αυτοδιοικητική σκακιέρα σε επίπεδο Κιλκίς και Μακεδονίας. Αν μου το επιτρέψει ο Θεός και αν μου το δώσει ο Λαός, πάντα. Τέλος, ίσως πολύ μελλοντικά -αν και εφόσον αν- είχα το μεράκι και τα χρήματα θα ήθελα να ”τρέξω” σε επίπεδο Ευρωεκλογών (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), θεωρητικά και ρομαντικά μιλάω μην με παρεξηγήσει κάποια/κάποιος. Μου αρέσει να είμαι χρήσιμος Μιλένα μου και όχι αρεστός.
 • Γυναίκα Ελληνίδα πολιτικός που θεωρείς ότι έχει μέλλον;
3 θα πω. Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης, νεαρά κυρία, Δόμνα Μιχαηλίδου… δαγκωτό! Φυσικά, η ”γαλάζια” βουλευτής κα. Κατερίνα Μονογυιού, άξια σεβασμού. Και μια εξαίρετη φίλη από τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., η Βασιλική Ν. Αναστασίου, Δικηγόρος και Επικοινωνιολόγος.
 • Γυναίκα Ξένη πολιτικός που θεωρείς ότι έχει αυτό το ”κάτι”;
Χίλαρι Ρ. Κλίντον, Ιβάνκα Τραμπ (λατρεύω!!!) και Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ.
markopoulos
 • Τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες από την συμπεριφορά της σημερινής νεολαίας;
Hey folks, here is the deal. Με ενοχλεί το γεγονός ότι η γενιά μας περιμένει να τις δοθούν πράγματα χωρίς κόπο! Όχι φίλες και φίλοι μου πρέπει να βγούμε έξω και να κατακτήσουμε τα πάντα με το σπαθί μας! Τίποτα δεν θα μας δοθεί επειδή είμαστε νέοι και ωραίοι. Οι νέοι και οι νέες της γενιάς μας καλούνται να ξεκινήσουν τη ζωή τους υπό αντίξοες συνθήκες. Σίγουρα δεν έχουν ευθύνη για την Ελλάδα που παρέλαβαν. Έχουν όμως τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον. Θέλω να δω τους ανθρώπους της γενιάς μας να ενεργοποιούνται περισσότερο, να διεκδικούν και να αγωνίζονται για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για τον λαό μας, για εμάς και τα παιδιά μας. WORK-WORK-WORK! Θα κρατούσα λοιπόν ότι είμαστε η πιο μορφωμένη, σπουδαγμένη, καταρτισμένη γενιά από το 45 και μετά, τουλάχιστον. Μα θα ζητούσα να είχαμε παράπονο φιλότιμο και ενσυναίσθηση.
 • Σήμερα 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις για αυτή την σπουδαία μέρα; 
Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Όμως η συγκεκριμένη ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί αρκετά χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ’ εντολήν του δικτάτορα Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου 1960. Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, και αν δεν συμβαίνει στον κύκλο μας, συμβαίνει δίπλα μας. 2021 σε λίγες εβδομάδες. Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα κακοποιούνται λεκτικά και σωματικά, υφίστανται διακρίσεις σε πολλούς τομείς και ακόμα και αν η νομική ισότητα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό στην πράξη, οι γυναίκες υπαμείβονται σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον σήμερα που διανύουμε μέρες εθνικής κρίσης και παγκόσμιας πανδημίας. Εκατό χρόνια φέτος από το θάνατο της οικουμενικής Μελίνας αρκεί να θυμηθούμε τη δική της δήλωση: ‹‹ο αγώνας της Γυναίκας δεν θα σταματήσει μέχρι την πλήρη δικαίωση της στον οικονομικό και κοινωνικό δημόσιο βίο της››. Στηρίζουμε όλες τις γυναίκες σε κάθε τομέα. Είναι ίσες και πολλές φορές καλύτερες από έναν άνδρα. Αν την αγαπάς άλλωστε την θες ίση με εσένα σε όλα. Σίγουρα θετικό για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Χρήσιμο και αποτελεσματικό.
 • Ο κορονοιός πόσο άλλαξε την ζωή σου και πως σχολιάζεις την συμπεριφορά του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες για όλους ημέρες; 
Εργασιακά ”υποφέρω”… αλήθεια τρέμω για το κομμάτι αυτό! Ήρθε και ο ”κορόνας” από τον Φλεβάρη. Give me a break! Φυσικά όμως ασχολούμαι με πράγματα, πολλά. Δόξα τω Θεώ η Ελλάδα μας έχει 2 πυλώνες σταθερότητας, την Οικογένεια και την Φιλία. Αν δεν είχα στιβαρή οικογένεια και καλούς φίλους θα ήμουν σε απελπιστικό σημείο στο ζήτημα εργασία. Είμαστε δεμένοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλον κατά το δυνατόν! Ο κόσμος κατά γενική ομολογία προσπαθεί σκληρά και σθεναρά… λαλα υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές και πολλοί εκεί έξω που είτε απόγιναν φοβικοί είτε ακραίοι. Τα καταδικάζω και τα δυο. Μακριά από μας αυτά.
 • Αγαπημένος καθηγητής σου διαχρονικά, κάποιος που θαυμάζεις και γιατί;
Ο κος. Δημήτρης Σκιαδάς, Καθηγητής του Τμήματος Δ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Πρόεδρος Τμήματος, Κάτοχος Έδρας, Στέλεχος CEDEFOP. Μου έχει μάθει πολλά και είναι μεγάλη προσωπικότητα!
 • Αγαπημένοι και χρήσιμοι συνεργάτες σου;
Α είναι αρκετοί, μα θα πω 7 οκ… Βόσσου Μάγδα, Νικολοπούλου Αναστασία, Γιαννέλου Χριστίνα, Μπακογιάννη Μαρία, Κυριακίδου Φαίη, Σταμπολή Γιώργο και φυσικά, Κουτσουπιά Φ. Μαρία-Ωραιοζήλη. Παιδιά σας αγαπώ όλες και όλους και ας μην αναφέρω τα ονόματα σας!

 • Αν μπορούσες να γίνεις κάποιος άλλος για μία μέρα ποιον ή ποια θα επέλεγες;
Δεν έχω στο νου μου κάποια/κάποιον, μα θα ήθελα να γίνω εκείνος που θα μπορούσε να δώσει έντονες νότες αισιοδοξίας και φωτός στον κόσμο, ελπίδα και κουράγιο. Σε άτομα σαν εσένα Μιλένα μου, στα άτομα της προκοπής και της πραγμάτωσης. Αυτά τα άτομα σέβομαι και αγαπάω και θα ήθελα να τα στηρίζω και να προχωράμε ψηλά μαζί.

 

 • Τι εύχεσαι για την καινούρια χρονιά και ποιοι είναι οι κοντινοί σου στόχοι;
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε συγγενείς, φίλες, φίλους, συνεργάτες, αντιπάλους και εχθρούς… ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ. Θέλω να γίνω και να γίνουμε καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Τόσο απλό… ”Να είμαστε ρεαλιστές, να επιδιώκουμε το αδύνατο!” Αξίζει να παλεύουμε, αξίζει να προσπαθήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι και οι διαμορφωτές του μέλλοντος μας. Κάθε μέρα να στύβουμε και από μια πέτρα… Ζούμε σε φιλελεύθερη κοινωνία γεμάτη ευκαιρίες. Όπως έλεγε και ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης: ‘’Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» Να κοιτάμε ψηλά!

 

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για την όμορφη συνέντευξη!

Συντάκτης: Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος

 

Milena Abramovic

Καλώς όρισες στο άρθρο μου! Είμαι η Μιλένα και είμαι καλά -έτσι πιστεύω δηλαδή-. Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και το σημαντικότερο μαμά! Στο PrettyDose θα διαβάσεις όλα τα άρθρα μου που είναι ποικίλης ύλης φτιαγμένα και γραμμένα με μεράκι!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency