”Η μαγειρική δεν είναι μόνο ένα όμορφο πιάτο αλλά και ο συνδυασμός του κάθε υλικού που διαλέγεις για να μαγειρέψεις”. Ο καταξιωμένος σεφ Νίκος Κουλούσιας έχει την άποψη πως τα υλικά είναι αυτά που δίνουν άποψη στο φαγητό, που δένουν τη συνταγή και φέρνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Η αξιόλογη πορεία του τον μεταφέρει στη Γερμανία ώστε να εκπροσωπήσει την ελληνική κουζίνα και να μάθει επιτέλους στους ευρωπαίους τις ξεχωριστές ελληνικές γεύσεις. 

 

Το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα πλούσιο καθώς έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της μαγειρικής. Ήταν μέλος της μαγειρικής ομάδας του πριγκιπικού γάμου το 2018 και έχει μαγειρέψει για μεγάλους ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πάπας Φραντζέσκο και ο Ερντογάν. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και το τελευταίο διάστημα μένει στη Λέρος μαζί με την οικογένεια του. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν η κόρη του αποφεύγει το fast food και δεν κάνει εξαιρέσεις στα φαγητά.  Το 2019 δημιούργησε τη δική του γαστρονομική ομάδα στη Λέρο, μια ομάδα από έμπειρους σεφ που προωθούν τα τοπικά προϊόντα του τόπου στο εξωτερικό.

Για τον ίδιο ήρθε η ώρα να μεταφερθεί στη Γερμανία και να ενισχύσει τα ελληνικά εστιατόρια όπως μας είπε και ο ίδιος: ”Φεύγω την άλλη βδομάδα Γερμανία για ενίσχυση ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία ώστε να προωθηθεί η Ελλάδα σωστά με αγνά αυθεντικά φαγητά”. 

Ο ίδιος πιστεύει πως: ”Η Ελλάδα και ο Τουρισμός άνοιξε ξανά αυτό σημαίνει πως πολλούς από διάφορες χώρες κυρίως Γερμανία έρχονται στην χώρα μας να γνωρίσουν τα ελληνικά μας φαγητά και την γαστρονομία . Αντιμετωπίζουν όμως πρόβλημα όταν βγαίνουν στην Γερμανία σε κάποια ελληνικά εστιατορια διότι δεν βρίσκουν της ίδιες γεύσεις . Πάντα βέβαια υπάρχει ο μουσακάς, το τζατζίκι και τα κλασσικά που γνωρίζει ένας τουρίστας . Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με τα ελληνικά εστιατορια της Γερμανίας αποφάσισα να ενισχύσω την ελληνική κουζίνα εκεί ώστε να την γνωρίσει ο Γερμανός και άλλος κόσμος καλύτερα” 

Στο τέλος ανέφερε την πόλη και το μαγαζί που θα βρίσκεται: ”Θα βρίσκομαι στο Mannheim της Γερμανίας για 5 ημέρες σε συνεργασία με το Kritos Meze & wine bar”. 

Εμείς να του ευχηθούμε τα καλύτερα και φυσικά να ευχαριστηθούν τις υπέροχες γεύσεις του στη Γερμανία. Από την ομάδα του PrettyDose καλή επιττυχία στο υπέροχο έργο του!!

Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στα social media:

FB: Chef Nikolaos Koulousias

Instagram: nikoskoulousias_official

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Παπαδοπούλου
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: