Ονειρικά ρολάκια σοκολάτας από την μοναδική Μαριαλένας Τερζή!

Ονειρικά ρολάκια σοκολάτας από την μοναδική Μαριαλένας Τερζή!

View this post on Instagram

Ναι….ΝΑΙ….είναι νηστίσιμα! Ρολάκια σοκολάτας α λα greekmamachef! Για δείτε συνταγή!❤⬇️❤⬇️❤ . . Υλικά: 400γρ αλεύρι 60ml γάλα αμυγδάλου 120ml νερό 50γρ βιτάμ 3 κ σούπας ζάχαρη 1 φακελάκι μαγιά 1 πρέζα αλάτι αλλειμα σοκολάτας νηστίσιμο Για το γλάσο: 25γρ κουβερτούρα 2 κ σούπας γάλα αμυγδάλου Ζάχαρη άχνη Φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα (προεραιτικά) . . Εκτέλεση: ☆Σε ενα κατσαρολάκι (η στα μικροκύματα) λιώστε το βιτάμ με το νερό και το γάλα αμυγδάλου. Ισα ισα..να είναι χλιαρό το μείγμα! . . ☆Σε ενα μπόλ προσθέστε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε. Ρίξτε τα υγρά στα στεγνά και φτιάξτε το ζυμαράκι! Αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστει 10 λεπτά σκεπασμένο. . . ☆Μετά, ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώστε 4 κ σούπας μερέντα σε ολη την επιφάνεια. Τυλίξτε και κόψτε τα ρολάκια. Βάλτε τα σε ενα ταψί και αφήστε τα σε ζεστό σημείο για 1 ωρα να φουσκώσουν. (Εγω προθερμαίνω τον φούρνο, τον κλείνω και τα βαζω μεσα στον φούρνο να φουσκώσουν) . . ☆Ψήστε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά η μέχρι να παρει το ζυμαράκι χρυσό χρώμα! Λιώστε την κουβερτουρα με το γάλα και σιγα σιγα προσθέστε άχνη μέχρι να γίνει ενα ωραιο ρευστό γλάσο! ΜΟΛΙΣ βγουν απο τον φούρνο, ρίξτε ευλαβικά το γλάσο απο πάνω, φρέσκα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα για εξτρα τσαχπινιά!🙈❤ . . #greekmamachef #foodporn #foodblogger #chocolatelover #igeats #feedfeed #chocorolls #chocolaterolls #yummy #eatme #foodblogfeed #foodstagram #myrecipe #homemade #drool #love #follow #repost #spreadthelove #menoumespiti

A post shared by 🄼🄰🅁🄸🄰🄻🄴🄽🄰 🅃🄴🅁🅉🄸 (@greekmamachef) on

Υλικά:
400γρ αλεύρι
60ml γάλα αμυγδάλου
120ml νερό
50γρ βιτάμ
3 κ σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
αλλειμα σοκολάτας νηστίσιμο
Για το γλάσο:
25γρ κουβερτούρα
2 κ σούπας γάλα αμυγδάλου
Ζάχαρη άχνη
Φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα (προεραιτικά)

Εκτέλεση:
☆Σε ενα κατσαρολάκι (η στα μικροκύματα) λιώστε το βιτάμ με το νερό και το γάλα αμυγδάλου. Ισα ισα..να είναι χλιαρό το μείγμα!

☆Σε ενα μπόλ προσθέστε ολα τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε τα υγρά στα στεγνά και φτιάξτε το ζυμαράκι! Αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστει 10 λεπτά σκεπασμένο. .

☆Μετά, ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώστε 4 κ σούπας μερέντα σε ολη την επιφάνεια. Τυλίξτε και κόψτε τα ρολάκια. Βάλτε τα σε ενα ταψί και αφήστε τα σε ζεστό σημείο για 1 ωρα να φουσκώσουν. (Εγω προθερμαίνω τον φούρνο, τον κλείνω και τα βαζω μεσα στον φούρνο να φουσκώσουν) .

☆Ψήστε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά η μέχρι να παρει το ζυμαράκι χρυσό χρώμα!
Λιώστε την κουβερτουρα με το γάλα και σιγα σιγα προσθέστε άχνη μέχρι να γίνει ενα ωραιο ρευστό γλάσο! ΜΟΛΙΣ βγουν απο τον φούρνο, ρίξτε ευλαβικά το γλάσο απο πάνω, φρέσκα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα για εξτρα τσαχπινιά!🙈❤

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site  που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

site: http://greekmamachef.gr/

Instagram Account: https://www.instagram.com/greekmamachef/

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Xριστιάννα Πίτη.