Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές. Οι φίλαθλοι καλούνται επίσης να μην συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν αθλήματα σε δημόσιους δρόμους, όπως το τρίαθλο, αν και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ορισμένοι χώροι έξω από τη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο ενδεχομένως να επέτρεπαν ένα μικρό αριθμό θεατών.

«Σε πολλές περιοχές, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο»

υπογράμμισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Το Τόκιο ανακοίνωσε χθες 896 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ συνολικά ο αριθμός των θανάτων είναι 2.230. Επίσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι πλήρως εμβολιαζόμενοι ξεπέρασαν τα 19 εκατομμύρια, δηλαδή το 15,2 % του συνολικού πληθυσμού.

Η World Athletics, ανακοίνωσε ότι οι αθλητές έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε γήπεδα που δεν είναι γεμάτα, αλλά θα ήθελαν να ζήσουν τους «θορυβώδεις θεατές» στο Τόκιο.

«Αυτό είναι απογοητευτικό για όλους», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Για τους ανθρώπους του Τόκιο και της Ιαπωνίας, η ευκαιρία να δουν τους καλύτερους αθλητές του κόσμου να ανταγωνίζονται δεν εμφανίζεται συχνά. Φυσικά, πρέπει να ακούσουμε και να τηρήσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες, επειδή αυτός ο ιός επηρεάζει διαφορετικά τις χώρες και τις περιοχές. Σε αυτό που όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε στον αθλητισμό είναι στη λήψη γενναίων αποφάσεων που είναι συνήθως δύσκολες».

Οι εμπειρογνώμονες Υγείας επανέλαβαν πρόσφατα ότι το να μην υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς θα ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή, εν μέσω ευρείας ανησυχίας του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο οι Αγώνες να τροφοδοτήσουν νέα «κύματα» κρουσμάτων.

Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, δύο εργαζόμενοι του Ολυμπιακού Χωριού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη. Πρόκειται για δύο εργαζόμενους, οι οποίοι έσπασαν το πρωτόκολλο και δείπνησαν με άλλους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί και βρίσκονται τώρα σε απομόνωση.

 

Πηγή: iefimerida.gr , sport24.gr

Νεφέλη Λαπουρίδου

Γεια!! Είμαι η Νεφέλη και μαζί στο pretty dose θα ασχοληθούμε με θέματα που αναφέρονται στον πολιτισμό και στην κουλτούρα. Στο pretty dose μπορείς να βρεις άρθρα για οποιαδήποτε θέματα που ελπίζουμε να σε ενδιαφέρουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: