Να διεκδικείς.. ό,τι αξίζεις!

Ως ανθρώπινα όντα, πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε τα θέλω και τα πρέπει μας στην ζωή! Δυστηχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν, με αποτέλεσμα, να χάνουν αυτά που τους αξίζει και δικαιούνται να πάρουν!

Είναι δικαίωμά σου να διεκδικείς τα θέλω και τις ανάγκες σου, να θέτεις τα όριά σου, σεβόμενος πάντα και τις ανάγκες των άλλων. Δικαίωμά σου είναι να μην θες να κάνεις κάτι, και να το αρνηθείς, να θέτεις τις προτεραιότητές σου, αλλά και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου όποια και αν είναι αυτά.

Διεκδικητικότητα είναι να μπορείς να λες τις ανάγκες, τα θέλω και τα όριά σου, χωρίς να προσβάλλειες τον άλλον. Σίγουρα, δεν σημαίνει ότι με το να διεκδικήσεις κάτι, σημαίνει ότι θα σου δοθεί κι όλας, ούτε με το να μιλήσεις άσχημα σε κάποιον θα καταφέρεις κάτι.

Πως να απαιτήσεις όσα σου δικαιούνται με τον σωστό τρόπο;

Για να λες τις ανάγκες σου, πρέπει να ξέρεις τι είναι σημαντικό για σένα, αλλά και τις αξίες σου. Εξίσου, απαραίτητο είναι να ξέρουμε τα όρια μας. Για να το έχουμε αυτό, πρέπει να  είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Όσο πιο περιεκτικά εκφράσω τις ανάγκες μου, τόσο πιο εύκολα κατανοητός θα γίνω.

Τέλος, πρέπει να προσέχουμε με τι τρόπο εκφράζουμε στον άλλον τις ανησυχίες μας, διότι όπως απαιτούμε να μας συμπεριφέρονται καλά, έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε και εμείς! Να ξεκαθαρίζουμε λεπτομερώς τι ζητάμε και τι όχι! Ίσως για κάποιους να φανεί πως είμαστε απαιτητικοί, μα έτσι πρέπει, να έχουμε κριτήρια!

Συντάκτης: Γεωργία Ρήγα

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency