Μια πόλη με μεγάλη ιστορία…

Το Ναύπλιο είναι μια απο τις ωραιότερες πόλεις της Πελοποννήσου, αλλά πιθανόν και όλόκληρης της Ελλάδας. Η πόλη χτίστηκε σύμφωνα με την μυθολογία απο τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης.

Με την πόλη του Ναυπλίου μετέπειτα να αποτελέσει ένα ιστορικό ορόσημο, μιας και αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Οι λάτρεις της ιστορίας σίγουρα θα λατρέψουν το Ναύπλιο!

Ο επισκέπτης σίγουρα θα μαγευτεί από την πόλη και σίγουρα θα ξεκινήσει την ανακάλυψή του από το κέντρο του Ναυπλίου και την Πλατεία Συντάγματος. Μια πλατεία περιτριγυρισμένη από ιστορικά κτήρια και μνημεία, συγκεκριμένα ξεχωρίζουν δύο τούρκικα τζαμιά όπου,στο ένα  στεγάστηκε το πρώτο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο ενώ στο άλλο συνεδρίαζε η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων.

Σε κοντινή απόσταση έχοντας κατεύθυνση προς τη νέα πόλη, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, το σημείο είναι γνώριμο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Το Παλαμίδι…

Φυσικά, δεν έχει υπάρξει άνθρωπος, ο οποίος να επισκέφτηκε το Νάυπλιο και να λησμόνησε να ανέβει αυτά τα 999 σκαλία που οδηγούν στο Παλαμίδι.  Το  Κάστρο του Παλαμηδιού ορθώνεται με τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη. Ένα από τα ποίο σημαδεμένα ιστορικά κτήρια, το  Παλαμίδι ήταν ο τόπος καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Τα βλέματα μαγνητίζονται από τη βραχώδη χερσόνησο της Ακροναυπλίας γνωστή αλλίως και με την τούρκικη ονομασία της Ιτς Καλέ (=εσωτερικό κάστρο).

Το φρούριο Μπούρτζι…

Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυφωτογραφημένα σημέια αναφοράς στο Νάυπλιο είναι το  φρούριο Μπούρτζι, που είναι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Το Μπούρτζι κατά την Eνετοκρατία, ενωνόταν με την Ακροναυπλία με μια τεράστια αλυσίδα η οποία έφραζε την είσοδο του λιμανιού προσφέροντας  έτσι προστασία στην πόλη από τα εχθρικά πλοία.

Κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1860, το Μπούρτζι ήταν ο τόπος διαμονής των δημίων, οι οποίοι εκτελούσαν τους φυλακισμένους που είχανε καταδικαστεί σε θάνατο στο Παλαμίδι.

Το Μπούρτζι είναι επισκέψιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί κανείς να πάει εκεί με ένα από τα καραβάκια που υπάρχουν μπροστά στο λιμάνι.

Τι άλλο να πρωτο αναφερθεί σε αυτήν την πόλη!! Σίγουρα όλο και κάποιο θα ξεχασουμε.

Αλλά δέν πειράζει γιατί εάν κάποιος επισκεφτεί το Νάυπλιο έστω και για μία φορά στην ζωή του, θα έχει αποκομίσει με την επισκεψή του πολλά ιστορικά στοιχεία. Στοιχεία που πολλές φορές κατά την διάρκεια των μαθητικών μας χρόνων τα αγνοούμε, και κάπως έτσι μέσα απο  κάτι τέτοιες εκδρομές είναι που συνειδητοποιούμε ότι η χώρα μας είναι μία από τις ομορφότερες και με μεγάλη ιστορία που να αξίζει να την ανακαλύψουμε.

Να με θυμηθείτε!!

Συντάκτης: Δεληγεωργίου Μαρία,τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος επικοινωνίας και ψηφιακών μέσων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή: https://agropublic.gr/travelling/nauplio-polh-me-istoria/

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: