Τα χρόνια περνάνε και αναπόφευκτα όλα αλλάζουν, έτσι και το δέρμα μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε το χρόνο στα 20, (κλαψ!😭) μπορούμε όμως με κάποιες σωστές συνήθειες να καθυστερήσουμε σε μεγάλο βαθμό την γήρανση. Σε παλαιότερο άρθρο σου είχα αναφέρει ποιες τροφές πρέπει να περιορίσεις, διότι αυξάνουν την γήρανση. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θέλω να σου τονίσω τις σωστές συνήθειες που θα σε κάνουν να φαίνεσαι νεότερη. Ακόμα κι αν είσαι σε ηλικία που δεν σου χρειάζονται, μπορείς πάντα να τις έχεις υπ’οψιν σου.

1. Αντηλιακό

Σύμμαχος κατά της γήρανσης είναι το αντηλιακό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που γερνάνε πρόωρα, είναι κι αυτοί που εκτίθενται συχνά στην ηλιακή ακτινοβολία. Ένα βασικό λάθος που το κάνουμε σχεδόν όλοι, είναι ότι χρησιμοποιούμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι, ενώ μια κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη όλο το χρόνο με ή χωρίς ήλιο.

2. Αλκοόλ

Το είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κάνει κάποιον να φαίνεται μεγαλύτερος και γενικότερα φθείρει τον οργανισμό μας. Γιατί; Διότι αφυδατώνει το δέρμα και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία του δημιουργώντας σημάδια γήρανσης σε πρόσωπο και σώμα.

3. Μείωση του στρες

Η ψυχολογία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την γήρανση. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε συχνά ανθρώπους οι οποίοι είναι αισιόδοξοι να φαίνονται αυτομάτως πιο όμορφοι και νέοι. Οι άνθρωποι που είναι συχνά συνοφρυωμένοι και θυμωμένοι, τείνουν να εμφανίσουν συχνότερα από ότι πρέπει ρυτίδες, κυρίως γύρω από τα χείλη και το μέτωπο. Οι θετικές σκέψεις και η καλοσύνη είναι πιο ωραίες από ένα νευριασμένο πρόσωπο και αποτρέπουν την πρόωρη γύρανση!

4. Περιορισμός στη ζάχαρη

Τα γλυκά είναι νόστιμα και μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση. Όμως πρέπει να βάζουμε κάποια όρια σε αυτή την απόλαυση διότι, οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, είναι βασικός λόγος που το δέρμα δεν μπορεί να διατηρηθεί νεανικό. Καταναλώνοντας πολλά γλυκά γίνεται μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης που παράγει το σώμα μας κι αυτό έχει ως συνέπεια το δέρμα να χαλαρώνει, να γίνεται μαλακό και η επιδερμίδα να μοιάζει πιο ταλαιπωρημένη.

5. Νερό

Δεν είναι μόνο απαραίτητο για την επιβίωση μας αλλά έχει γενικότερα θετική επίδραση στο καθετί για τον οργανισμό μας. Είναι το πιο απλό και ταυτόχρονα το πιο σημαντικό για μια πιο νεανική επιδερμίδα,μην περιορίζεσαι λοιπόν στα 8 ποτήρια που ακούμε καθημερινά ότι είναι η σωστή κατανάλωση. Το νερό συμβάλλει θετικά σε έναν υγιή οργανισμό και κατ επέκταση και δέρματος, ενώ απομακρύνει τις αρνητικές τοξίνες που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency