Ο Βασίλης Μπάρλος είναι Έλληνας μετανάστης στην Αγγλία. Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στο Καγκάδι, ένα πεδινό χωριό κοντά στην Πάτρα. Είναι τελειόφοιτος στο τμήμα ηλεκτρολογίας του ΑΤΕΙ Πάτρας και έχει πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Green Energy.

Tα τελευταία έξι χρόνια ζει στο Notting Hill της Αγγλίας και είναι ο αγαπημένος dog groomer όλων των σκυλιών. Πολλοί διάσημοι επιλέγουν τον Βασίλη διότι διακρίνουν επάνω του την αγάπη για περιποίηση και καλλωπισμό στα σκυλιά. Παρακάτω παρουσιάζεται μια αποκλειστική συνέντευξή του στο Pretty Dose με λεπτομέρειες για την ζωή του και τον λόγο που μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Πηγή εικόνας: αρχείο dog groomer
 • Τι σε ώθησε να μεταναστεύσεις στην Αγγλία ;

     Δούλευα μονίμως σε καφετέριες και μπαρ στην Ελλάδα. Τελείωσα την ηλεκτρολογία στο ΑΤΕΙ Πάτρας & το μεταπτυχιακό μου στο Green Εnergy. Μετά, τελείωσα το στρατό και ξεκίνησα να στέλνω βιογραφικά ώστε να βρω δουλειά σαν ηλεκτρολόγος αλλά μάταια. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το επάγγελμα. Ξέρεις πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όλοι πρέπει να γινόμαστε γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. Οπότε  αποφάσισα ότι δεν μπορώ να δουλεύω σε καφετέριες όλη μου την ζωή. Ο μεγάλος μου αδερφός μένει Λονδίνο, οπότε μου είπε γιατί δεν έρχεσαι να κάνεις κάτι που σου αρέσει εδώ. Το σκέφτηκα, αν και δεν είχα σκεφτεί πότε να φύγω από την Ελλάδα. Οπότε αποφάσισα να πάω Λονδίνο και να ασχοληθώ με τα ζώα και συγκεκριμένα με τα σκυλάκια. Στην αρχή σκεφτόμουν να δουλέψω ως βοηθός κτηνιάτρου γιατί από παιδί ήθελα να γίνω κτηνίατρος, αλλά τελικά αποφάσισα να ασχοληθώ με τον καλλωπισμό των σκύλων που είναι ο πόθος μου.

 • Πως ήταν η ζωή σου το πρώτο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό; Ποιες οι δυσκολίες ;
Ήρθα Λονδίνο πριν 6 χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα και έπρεπε να συνηθίσω σε ένα καινούργιο τρόπο ζωής. Εκτός αυτού μου έλειπαν οι γονείς και οι φίλοι μου.
Πηγή εικόνας: αρχείο dog groomer
 • Ως γνωστόν με τον δικό σου τρόπο φροντίζεις και καλλωπίζεις τα σκυλάκια. Τι αποτέλεσε αρχή της ενασχόλησης σου;
Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος και πάντα φρόντιζα τα σκυλιά μου στην Ελλάδα. Τα έκανα μπάνιο και τα χτένιζα.
Πάντα μου άρεσε να είναι καθαρά. Μάζευα αδέσποτα σκυλάκια στην Ελλάδα και φρόντιζα να τους βρω σπίτι. Επίσης βοηθούσα εθελοντικά σε ένα dog rescue centre στην Πάτρα. Πάντα είχα αγάπη για τα ζώα, είχα φάρμα στο χωριό μου με πολλά και διαφορά ζώα.
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ράτσα σκυλιών; Πόσα σκυλάκια έχεις;
Η αγαπημένη μου ράτσα είναι poodles (κανισάκια στα ελληνικά). Έχω 3. Τα όνοματά τους είναι Μέλι, Τζάσμιν και Κλεοπάτρα. Επίσης έχω και δυο γάτες μια Persian και μια Russian blue.
Πηγή εικόνας: αρχείο dog groomer
 • Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στην δουλειά σου;
Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι πρέπει να προσέχεις την πλάτη σου με τα μεγάλα σκυλιά. Πρέπει να έχεις τραπέζι και μπανιέρα που κινείται αυτόματα. Είναι βρώμικη δουλειά, γιατί το σκυλάκι έρχεται βρώμικο και πρέπει να προσέχεις μήπως κάποιο προσπαθήσει να σε δαγκώσει.
 • Τι θα συμβούλευες έναν νέον κουρέα σκυλιών;

  Θα συμβούλευα έναν κουρέα σκυλιών να μην ασχοληθεί με την δουλειά εάν δεν αγαπά τα ζωάκια και ιδιαίτερα τα σκυλάκια. Κάποιοι το κάνουν για τα λεφτά. Εγώ θα πρότεινα καλύτερα να αλλάξεις δουλειά εάν δεν το αγαπάς. Πρέπει να έχεις πάθος σε αυτήν την δουλειά.

 • Πιστεύεις ότι οι Έλληνες έχουν την ίδια ιδιοσυγκρασία με τους ξένους στο θέμα της φροντίδας των σκυλιών και των ζώων γενικότερα;
Πιστεύω στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα η ίδια αγάπη και φροντίδα για τα ζωάκια. Είμαστε λίγο  πίσω. Πρέπει να διδάξουμε στα μικρά παιδιά να αγαπάνε και να σέβονται τα ζωάκια και τους συνανθρώπους. Αλλά χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα γιατί βλέπω όλο και περισσότερους φιλόζωους. Στην Αγγλία τα σκυλάκια είναι σαν παιδιά, μένουν μέσα στο σπίτι, έχουν την νταντά τους όταν το αφεντικό τους δουλεύει, μένουν εννοείται μέσα στο σπίτι, έχουν τον κομμωτή τους, τον εκπαιδευτή τους, καλό φαγητό, πηγαίνουν στον κτηνίατρο συχνά, έχουν και ασφάλεια ζωής εάν συμβεί κάτι και χρειαστούν ιατρική περίθαλψη.
 • Πως ξεκίνησαν να σε εμπιστεύονται διάφοροι διάσημοι του εξωτερικού για τα σκυλάκια τους;
Δουλεύω τα τελευταία 5 χρόνια στο κέντρο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Notting hill και στην Chelsea, οπότε σχεδόν όλοι μου οι πελάτες είναι πλούσιοι και celebrities. Υπάρχουν πολλά κομμωτήρια σκύλων αλλά όταν έρχονται σε εμένα καταλαβαίνουν πόσο αγαπώ τα σκυλάκια και την δουλειά μου. Επομένως είναι δύσκολο να προτιμήσουν κάποιον άλλον dog groomer.
Πηγή εικόνας: αρχείο dog groomer
 • Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα ; Θα το σκεφτόσουν να επέστρεφες;
Από την Ελλάδα μου λείπει το φαγητό της μαμάς μου και η χαλαρότητα που επικρατεί. Επίσης, μου λείπει η θάλασσα και ο freddo espresso, (εδώ γελάει) αλλά μπορείς να βρεις ελληνικό καφέ και εδώ. Και εννοείτε μου λείπουν οι γονείς μου και οι φίλοι μου. Δεν πιστεύω ότι θα επέστρεφα στο κοντινό μέλλον γιατί έχω δημιουργήσει τον κύκλο μου εδώ στο Λονδίνο και δεν υπάρχει κάτι να κάνω στην Ελλάδα. Εάν η οικονομία ήταν καλύτερη και οι άνθρωποι ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι ίσως επέστρεφα. Αγαπώ την πατρίδα μου και μου λείπει, αλλά βλέπω την Ελλάδα μόνο για διακοπές αυτή την στιγμή.
 • Φανταζόσουν την ζωή σου στο εξωτερικό πριν 10 χρόνια;
Δεν φανταζόμουν την ζωή μου πριν 10 χρόνια στην Αγγλία, με τίποτα. Πίστευα ότι θα ήμουν στην Ελλάδα.
 • Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Tα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ανοίξω την δικιά μου σχολή κομμωτικής και το δικό μου κομμωτήριο. Γα κλείσιμο θα έλεγα ποτέ μην σταματάτε να ονειρεύεστε. Follow your dreams και να ακούτε την καρδιά σας. Όλοι μας αξίζουμε τα καλύτερα και οφείλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με το οτιδήποτε μας κάνει ευτυχισμένους. Πάντα φυσικά με σεβασμό προς τους γύρω μας.

Πηγή εικόνας: αρχείο dog groomer

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Βασίλη Μπάρλο στα social media εδώ:

fb: Vasileios Barlos

fb page: Vasileios Barlos the dog groomer

instagram: Vasileios Barlos

Eπιμέλεια συνέντευξης & σύνταξη: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency