Μετά το χάος που εκτυλίχθηκε χθες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υπερασπιστές του Ντόναλντ Τραμπ, με σκοπό να μην γίνει η επικύρωση της Προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, πολιτικοί και διάσημοι επισήμαναν πως οι υπαίτιοι των επεισοδίων δεν ήταν διαδηλωτές, αλλά τρομοκράτες.

Ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο ομιλίας του για την παρουσίαση στελεχών που έχει επιλέξει για την κυβέρνησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν μια «άνευ προηγουμένου επίθεση στην αμερικανική δημοκρατία».

«Δεν ήταν διαφωνούντες. Δεν ήταν αταξία. Δεν ήταν διαμαρτυρία. Μην τους αποκαλείτε διαδηλωτές. Ήταν ένας άγριος όχλος, στασιαστές, εγχώριοι τρομοκράτες», τόνισε, ενώ  κατηγόρησε τον Ντοναλντ Τραμπ ότι «περιφρονεί διαρκώς τη Δημοκρατία».

Ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του, επισήμανε πως αν αυτοί που έκαναν την χθεσινή επίθεση στο Καπιτώλιο, ήταν διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matters, το οποίο δημιουργήθηκε την περασμένη άνοιξη με αφορμή την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, θα είχαν αντιμετωπιστεί πολύ διαφορετικά.

«Κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι αν ήταν μία ομάδα του κινήματος Black Lives Matter που έκανε διαμαρτυρία χθες ότι δεν θα είχαν αντιμετωπιστεί πολύ, πολύ διαφορετικά, από τον όχλο των κακοποιών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αλήθεια. Και είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Στην ομιλία του ο Μπάιντεν, «εξαπέλυσε πυρά» κατά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο για να σιωπήσει τις φωνές σχεδόν 160 εκατομμυρίων Αμερικανών, οι οποίοι είχαν το θάρρος μπροστά σε μια πανδημία που απειλούσε την υγεία τους και τη ζωή τους να ψηφίσουν. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι, ο Τραμπ πέρασε ολόκληρη την προεδρική θητεία του «περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου».

 

 

 

Mε πληροφορίες από: CNN

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency