Μους σοκολάτας χωρίς αβγά! Δοκιμάστε την!

Μους σοκολάτας χωρίς αβγά! Δοκιμάστε την!

Αυτή η συνταγή είναι της καλής μου φίλης και σεφ, Χριστίνα Καλαποθάκος. Έχει ένα blog με παραδοσιακές και μοντέρνες Ελληνικές συνταγές και δεν μπορούσα να αντισταθώ σε αυτή την μούς σοκολάτας χωρίς αβγά! Το μπλογκ ονομάζεται Kouzounaskitchen και μπορείτε να την βρείτε και στο Facebook αλλά και στο Instagram με την ίδια ονομασία για πολλές ακόμα νόστιμες συνταγές!

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 κούπα νουτελα
  • 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρά
  • 1 κγ βανίλια
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα για σερβίρισμα
  • Σαντιγύ για το σερβίρισμα (αν θέλετε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώστε την νουτέλα σε ένα μπολ μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μίξερ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπήστε μέχρι να δέσει.
  3. Προσθέστε 1/4 από την κρέμα στην νουτέλα και διπλώστε απαλά. Συνεχίστε να προσθέτετε λίγο λίγο και διπλώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μοιράστε το σε μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα από το βράδυ.
  5. Πριν το σερβίρετε, βάλτε από πάνω φρέσκα φρούτα και σαντιγύ η ακόμα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

Photo Credit: NestorZ Photography
Πηγή: https://greekmamachef.gr/