Όπως είναι γνωστό από την 1η Ιανουαρίου 2021 , η Αγγλία δεν ανήκει πια στην Ευρωπαική Ένωση άρα και στο πρόγραμμα Erasmus όπως ανακοίνωσε ο Βoris Johnson, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι κοστοβόρο και θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα Alan Turing (από το όνομα του γνωστού Βρετανού μαθηματικού). Αυτή όμως η απόφαση δυσκολεύει τους φοιτητές που σκόπευαν να φοιτήσουν στην Αγγλία.

Μία από τις επιπτώσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι η αύξηση των διδάκτρων παρόλο που πολλά πανεπιστήμια αυξάνουν τον αριθμό των υποτροφιών για τους Ευρωπαίους φοιτητές. Συγκεκριμένα το κόστος θα ανέρχεται σε 16.500 στερλίνες τον χρόνο, ενώ οι ιατρικές σχολές θα αγγίζουν και το αστρονομικό ποσό των 58.600 στερλίνων. Όσοι φοιτητές όμως σπουδάζουν ήδη εκεί θα συνεχίζουν να πληρώνουν το ίδιο ποσό με τους Βρετανούς συμφοιτητές.

Επίσης ένα ακόμη μειονέκτημα είναι ότι χάνουν τα βρετανικά κρατικά φοιτητικά δάνεια, που βοηθούσαν τους φοιτητές στην πληρωμή των διδάκτρων όπως και την φοιτητική βίζα. Συγκεκριμένα το κόστος για την έκδοσή της ανέρχεται σε 348 στερλίνες, ενώ το κόστος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέρχεται σε 470 στερλίνες τον χρόνο.

Τέλος, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ένας μέσος φοιτητής που σπουδάζει στην Αγγλία για τα μηνιαία έξοδά του χρειάζεται περίπου 900 με 1300 στερλίνες, μένοντας στην φοιτητική εστία και χρησιμοποιώντας την φοιτητική κάρτα NUScard, η οποία σου προσφέρει έκπτωση σε ψώνια, βιβλία , φαγητό, ταξίδια και άλλα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus επισκέψου μία απο τις ακόλουθες ιστοσελίδες :

http://erasmus.uop.gr/index.php/—-erasmus

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_el

https://eurep.auth.gr/el/students/traineeship  /  https://www.uom.gr/erasmus-office

 

Πηγές : https://www.tanea.grhttps://www.skai.gr

Συντάκτης : Νεφέλη Λαπουρίδου

Νεφέλη Λαπουρίδου

Γεια!! Είμαι η Νεφέλη και μαζί στο pretty dose θα ασχοληθούμε με θέματα που αναφέρονται στον πολιτισμό και στην κουλτούρα. Στο pretty dose μπορείς να βρεις άρθρα για οποιαδήποτε θέματα που ελπίζουμε να σε ενδιαφέρουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency