Ο δημιουργικός χρόνος στο σπίτι είναι κάτι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που όλοι μας περνάμε αρκετό χρόνο κλεισμένοι μέσα σε αυτό. Το να νιώθουμε όμορφα μέσα στον χώρο μας είναι επίσης κάτι σημαντικό. Για αυτό και το κάθε σπίτι έχει την δική του διακόσμηση και στυλ, αλλά και τα έπιπλα που ο καθένας επιλέγει ανάλογα με το γούστο του.

Ο προσωπικός μας χώρος συνήθως αντικατοπτρίζει και την προσωπικότητα μας, και το να τον διατηρούμε όμορφο και ανανεωμένο βοηθάει στην ψυχολογίας μας.

Για να ανανεώσουμε τον χώρο μας, δεν σημαίνει απαραίτητα οτι πρέπει να αγοράσουμε κάτι καινούργιο. Ένας τρόπος για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο και παράλληλα να κάνουμε κάτι όμορφο για το σπίτι μας, είναι να κατασκευάσουμε από μόνοι μας κάτι, με οικονομικά υλικά που είναι πολύ εύκολο να βρούμε.

Για παράδειγμα, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα παλιό έπιπλο, ακόμα κι αν φαίνεται έτοιμο για «απόσυρση», σε κάτι όμορφο και μοντέρνο. Μια παλιά καρέκλα ή ένα τραπεζάκι, με λίγη περιποίηση και βάψιμο, μπορεί μέσα σε λίγες ώρες που θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με αυτό, να δείξει σαν καινούργιο!

Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Πολύ απλά και εύκολα, το μόνο που θα χρειαστεί είναι λίγος χρόνος, μερικά βασικά υλικά και η θετική μας διάθεση!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε μια παλιά ξύλινη καρέκλα που με το πέρασμα του χρόνου έχει φθαρεί, θα χρειαστούμε γυαλόχαρτο, πινέλο, σπάτουλα, και μπογιά (λαδομπογιά η κιμωλίας) στο χρώμα της επιλογής μας. Σε περίπτωση που το έπιπλο έχει μεγάλες φθορές, όπως τρύπες και ρωγμές, θα χρειαστούμε ένα ακόμη υλικό, τον ξυλόστοκο.

Τα βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής: 

Αρχικά καθαρίζουμε το έπιπλο πολύ καλά, μετά το στοκάρουμε όπου έχει φθορές και το χρειάζεται. Στην συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε. Αφού στεγνώσει πολύ καλά, το ξύνουμε με προσοχή για να φύγουν τα υπολείμματα του στόκου (αν έχουμε χρησιμοποιήσει), αλλά και για να “αγριέψει” το ξύλο ώστε να κάτσει σωστά η μπογιά. Το τελευταίο βήμα είναι το βάψιμο, ανάλογα με την επιφάνεια και το μέγεθος της, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρολάκι βαψίματος ή κάποιο πινέλο.

Αφήνουμε την μπογιά να στεγνώσει στο έπιπλο και μέσα σε λίγες ώρες θα είναι έτοιμο, εντυπωσιακό και σαν καινούργιο!

ΠΡΙΝ:

ΜΕΤΑ:

 

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: