Τι σημαίνει πραγματικά η λέξη μάνα και ποια η αξία της λέξης για τον καθένα από εμάς σε αυτό τον κόσμο ανεξαρτήτου εθνικότητας ;

Τι τελικά εννοούμε με τη λέξη μητέρα;

Είναι εκείνη που μας κουβαλά 9 μήνες μέσα στην κοιλιά της. Εκείνη που γεννά ένα παιδί αλλά και εκείνη που έχει αναλάβει την ανατροφή ενός παιδιού παρόλο που μπορεί να μην το έχει φέρει στον κόσμο! Σε κάθε περίπτωση είναι αυτή που δίνει απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη σε ένα παιδί, μοιράζεται μαζί του τις ανησυχίες και το βοηθά να καταπολεμήσει κάθε φόβο του, είναι εκείνη που βρίσκεται δίπλα του σε κάθε επιτυχία αλλά και αποτυχία προκειμένου να μάθει να τρέχει στο στίβο της ζωής!

Η μητέρα είναι … ένας ήρωας χωρίς μπέρτα που φωλιάζει μέσα σε κάθε σπίτι στον πλανήτη. Αγκαλιά ,όνειρο,ασφάλεια και σιγουριά αυτό είναι μητέρα. Η δική σου νεράιδα  στον δικό σου κόσμο χωρίς μαγικό ραβδί αλλά με πακτωλό υπερδυνάμεων .Ο άνθρωπος που πριν καν σε γνωρίσει σε ερωτεύτηκε και σε αγάπησε , ο άνθρωπος που για αυτόν είσαι το όγδοο θαύμα της ζωής του,ο άνθρωπος που με αυταπάρνηση σε αγαπά .

Ακόμη και όταν πολλές φορές μαλώνουμε και εμείς τραβάμε το σχοινί εκείνη πάλι ότι και αν έχει γίνει μας συγχωρεί και μας υποστηρίζει σε κάθε μας απόφαση!

Εγώ ξέρω έναν τέτοιο άνθρωπο , είναι η μητέρα μου ! Σίγουρα ξέρεις και εσύ έναν!

“Μητέρα”… Μία λέξη τόσο μικρή, αλλά πόσο τεράστια ακούγεται όταν την προφέρεις. Μία λέξη με τόση μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, που ανατριχιάζει όλο σου το σώμα όταν,την λες και αντιλαμβάνεσαι πλήρως το μεγαλείο και τη μοναδικότητά της! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χαμογελάσεις και με τα μάτια αλλά και τις πράξεις σου να της δώσεις όλη την αγάπη και την προσοχή που της αρμόζει!

Σήμερα είναι η μέρα τους, αν και κανονικά κάθε μέρα γιορτάζουν!!!

Δώσε της μία αγκαλιά, δείξε της την αγάπη σου , μοιράσου χρόνο μαζί της και απόδειξέ της ότι πλέον είσαι και εσύ εκεί για αυτήν!!!

Πίστεψέ μας, είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να της προσφέρεις!!!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!

Συντάκτης: Χρήστος Σαλαμπουκίδης

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Xριστιάννα Πίτη.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: