Μάθε τι συμβολίζει το κάθε λουλούδι!

 

Τα λουλούδια αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους καθώς όλοι μας έχουμε συνδέσει είτε λίγο είτε πολύ την προσφορά λουλουδιών ως μια όμορφη κίνηση. Ωστόσο το κάθε λουλούδι έχει διαφορετική σημασία. Μέσα από τα λουλούδια μπορούμε να περάσουμε μηνύματα, γι αυτό  καλό είναι να ξέρουμε τι συμβολίζει το καθένα. Ας δούμε λοιπόν κάποια ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να προσφέρουμε ένα μπουκέτο λουλουδια,να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε.

  • Τριαντάφυλλο

Είναι ίσως το πιο διάσημο λουλούδι. Ανάλογα με το χρώμα, το τριαντάφυλλο συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Το κόκκινο τριαντάφυλλο συμβολίζει τον έρωτα την τελειότητα και την απολυτή ομορφιά ,οπότε αν νιώθετε ερωτευμένοι προσφέρετε το. Το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει την αθωότητα ανάμεσα στους φίλους. Αν το προσφέρετε, αυτό δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και αγάπη ,αντίθετα με το κίτρινο που συμβολίζει την ζήλια και την κάκια. Τέλος το ροζ τριαντάφυλλο εκφράζει την θηλυκότητα τον θαυμασμό άλλα και την επιθυμία να ευχαριστήσεις κάποιον. Συνήθως προσφέρεται από άτομα που έχουν ξεκινήσει ένα νέο φλερτ.

  •   Μαργαρίτα

Θεωρείται χαριτωμένο και χαρούμενο λουλούδι. Συμβολίζει το κέφι και την αθωότητα αλλά και τα νέα ξεκινήματα γι’ αυτό πολλοί τις προτιμούν στον γάμο τους.

  • Γλαδιόλα

 

Έχει την φήμη ότι είναι το γενεθλιακο άνθος του Αυγούστου. Λογω του ότι έχει πάρει το όνομα του από την λατινική λέξη gladius που σημαίνει σπαθί, η γλαδιόλα συμβολίζει την ηθική ακεραιότητα, τον δυναμικό χαρακτήρα καθώς και το πάθος και την ανάμνηση. Ωστόσο το να την προσφέρεται δεν είναι καλό αφού θεωρείται ότι θα <<τρυπήσει>> την καρδιά αυτού που θα την προσφέρεται!

  • Τουλίπα

Όπως και το τριαντάφυλλο έτσι και η τουλίπα ανάλογα με το χρώμα, περναει διαφορετικά μηνύματα. Η κόκκινη τουλίπα συμβολίζει την αληθινή και απολυτή αγάπη, η μωβ εκφράζει την πίστη και την αφοσίωση ενώ αν θέλετε απελπισμένα να δείξετε την αγάπη σας προσφέρεται μια κιτρίνη τουλίπα. Και τέλος αν θέλετε να δείξετε μεταμέλεια και να ζητήσετε συγχώρεση, προσφέρεται μια λευκή.

  • Κρίνος

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται το λουλούδι της Παναγίας αφού συμβολίζει την ηρεμία, την αγνότητα και την εγκράτεια.  Αν το προσφέρεται σε κάποιον, εκφράζεται τον θαυμασμό σας.

  • Ηλιοτρόπιο

Το ηλιοτρόπιο η αλλιώς ηλίανθος συμβολίζει την αφοσίωση που πηγάζει από ανεξάντλητο θαυμασμό ,αν το προσφέρεται λοιπόν δείχνεται ότι είστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε κάποιον. Το ηλιοτρόπιο επειδή μοιάζει με τον ηλιο συμβολίζει επίσης την λάμψη, την ζεστασιά και την ευτυχία.

Έτσι την επόμενη φορά που θα επιλέξεις ένα από τα παραπάνω άνθη για δώρο αναλογίσου πρώτα το μήνυμα που θέλεις να περάσεις!

    Συντάκτης: Ελένη Καμπάκη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency