Τα λαδωμένα μαλλιά είναι από τα πράγματα που δεν αρέσουν σε κανέναν άνθρωπο. Τα έχουμε συνδέσει όλοι με το ότι κάποιος δεν είναι καθαρός και περιποιημένος, ωστόσο αυτό μπορεί να μην ισχύει απαραίτητα. Σίγουρα θα έχουν υπάρξει φορές, που έχεις κι εσύ αναρωτηθεί γιατί λαδωνουν τα μαλλιά σου εφόσον, λούζεσαι καθημερινά και χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης. Σου παραθέτω τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που συμβαίνει αυτό!

1. Καθημερινό λούσιμο

Είναι το πιο σύνηθες λάθος που κάνουμε όλοι. Πλένουμε σε καθημερινή βάση τα μαλλιά μας πιστεύοντας ότι αυτό θα τα κάνει όμορφα και λαμπερά, αλλά είναι το κύριο στοιχείο που τα αποδυναμώνει. Στην ουσία αυτό που κάνουμε είναι ένας φαύλος κύκλος: Βλέπουμε ότι λαδωνουν τα μαλλιά μας, τα πλένουμε κι έτσι αυξάνεται η λιπαρότητα τους, ενώ χαλάμε το φυσιολογικό ph της τρίχας. Οι ειδικοί συνιστούν ότι το σωστό λούσιμο είναι 1-2 φορές τη βδομάδα! Δύσκολο αλλά προσπάθησε το και η αλλαγή που θα δεις θα είναι μεγάλη!

2. Δεν αφαιρείς καλά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Βασικό λάθος. Ξεκινάς την διαδικασία του λουσίματος των μαλλιών σου χρησιμοποιώντας το σαμπουάν σου, στη συνέχεια προσθέτεις κάποιο conditioner για μαλάκωση και ενδυνάμωση της τρίχας. Και μέχρι εδώ είσαι μια χαρά και σκέφτεσαι πόσο ωραία θα είναι τα μαλλιά σου μετά. Ωστόσο υπάρχει κάτι που μπορεί να σου ακυρώσει όλη την μέχρι τώρα σωστή διαδικασία: η μη σωστή αφαίρεση των προϊόντων που χρησιμοποιήσες. Όταν μένουν υπολείμματα στο μέρος της κεφαλής, είναι βέβαιο ότι τα μαλλιά σου πολύ σύντομα θα φαίνονται λαδωμένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα ξεπλένεις με άφθονο νερό, κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ. Όση ώρα τα κάνεις μασάζ, θα καταλάβεις από την αφή της τρίχας αν έχει φύγει κάθε ίχνος των προϊόντων, και μόνο τότε θα κλείσεις το νερό.

3. Κανείς λάθος χρήση των προϊόντων περιποίησης

Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό λάθος. Πέρα από τα σαμπουάν, όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούμε επιπρόσθετα προϊόντα περιποίησης όπως κάποια ειδικά λαδάκια τα οποία συμβάλλουν θετικά για την υγεία των μαλλιών μας. Όταν όμως δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά, θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε. Μεγάλο ποσοστό γυναικών, κάνει το λάθος να εφαρμόζει τα λαδάκια ή τις μασκές μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού και τη ρίζα. Εφαρμόζοντας τα στο πάνω μέρος της κεφαλής, τα μαλλιά μας θα έχουν λιπαρή όψη, ενώ όταν τα βάζουμε στη ρίζα, τα μαλλιά μας αυτόματα θα λαδώσουν ακόμα κι αν τα έχουμε λούσει νωρίτερα. Η σωστή εφαρμογή πρέπει να γίνεται στις άκρες των μαλλιών.

       Αφου σταματήσεις λοιπόν να κάνεις αυτά τα λάθη που σίγουρα έχουμε κάνει όλες, θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου θα φαίνονται και θα είναι πιο όμορφα χωρίς να λαδώνουν συχνά. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να μη λαδώνουν τα μαλλιά σου εξαιτίας των παραπάνω, αλλά η λιπαρότητα να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου και να σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency