Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι το πώς θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά θα κριθεί από τις συμπεριφορές κατά τα Χριστούγεννα. Επιπλέον, αν και το lockdown μέχρι και σήμερα γνωρίζουμε ότι θα παραμείνει μέχρι 7 Ιανουαρίου, το αν όντως θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων εκείνη την ημερομηνία, εξαρτάται από τα δεδομένα για την εξάπλωση του ιού, που θα έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εκείνες τις ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι τώρα ανακοινωθεί, τα Χριστούγεννα φέτος θα τα γιορτάσουμε χωρίς κάλαντα, με εκτεταμένους ελέγχους, καθώς και με περιορισμένο αριθμό ατόμων, συγκεκριμένα μέχρι 9 άτομα στο γιορτινό τραπέζι. «Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ σημείωσε ότι κατά την περίοδο αυτή «είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας».

Τι ισχύει για τις ημέρες των εορτών:

Φέτος δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, ούτε επιτρέπεται να μαζευτούν στα σπίτια μεγάλες παρέες, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ιδιαίτερα ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα παιδιά φέτος δεν θα μπορέσουν να βγουν και να πουν τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια μετακίνηση μέσα στις γιορτές.

 

 

Με πληροφορίες από: cnn.gr

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency