Ένα άκρως εξοργιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας στην Αδελαΐδα, και στάθηκε η αιτία για να διασπαρεί ο κορωνοϊός.

Στη Νότια Αυστραλία τα πήγαιναν πολύ καλά οι κάτοικοι και ήταν έτοιμοι να άρουν κάποια περιοριστικά μέτρα, ώσπου ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή υπάλληλο πιτσαρίας άλλαξε τα δεδομένα. Ένας άνδρας είναι αναγκασμένος  να υποστεί  από την αρχή τους ίδιους και πιο σκληρούς περιοριστικούς όρους για να σταματήσει τη διασπορά στην κοινότητα, που ο ίδιος μετέφερε.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Στίβεν Μάρσαλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξιστόρησε τo εξοργιστικό περιστατικό, ανέφερε πως ένας άνδρας συνδέεται με το ξέσπασμα του Covid-19 στην Αδελαΐδα καθώς δήλωσε στην υπηρεσία ιχνηλάτησης πως από το μαγαζί στο οποίο εντοπίστηκε αγόρασε μόνο πίτσα και έφυγε. Ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι εκεί πέρασε αρκετές βραδιές και δεν βρέθηκε τυχαία, καθώς εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα με έναν ακόμη εργαζόμενο που είχε κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τώρα όλοι γνωρίζουν την αλήθεια και πως εάν ο άνδρας έλεγε την αλήθεια από την αρχή δεν θα χρειαζόταν να μπει σε εξαήμερη καραντίνα. Όλοι είναι έξαλλοι μαζί του καθώς ξεγέλασε τις αρχές και κατάφερε να βάλει την πολιτεία του σε δύσκολη κατάσταση. Εάν και το περιστατικό επηρέασε κάπως τα πράγματα, η άρση των μέτρων θα γίνει κανονικά ενώ θα ανοίξουν και οι επιχειρήσεις όπως προβλεπόταν.

Όσον αφορά την τιμωρία του άνδρα ο αρχηγός της αστυνομίας Γκραντ Στίβενς δήλωσε πως δεν προβλέπεται κάποια ποινή για τον άνδρα αλλά μάλλον θα το σκεφτούν πιο σοβαρά για παραδειγματισμό των επόμενων, διότι θεωρείται παραπλάνηση της υπηρεσίας  ιχνηλάτησης των επαφών. Εμείς του ευχόμαστε  καλό κουράγιο στις έξι ημέρες καραντίνα και να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να παραπλανήσει τις αρχές.

Συντάκτρια: Έλενα Παπαδοπούλου

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: