Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα κρούσματα και νέα επιστημονικά δεδομένα περί κορωναϊού με αποτέλεσμα να έχουμε ξεχάσει πλήρως το περιβάλλον και τις νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε για να ελαττώσουμε σε σημαντικό βαθμό την αύξηση των κρουσμάτων να παραμείνουμε υγιείς αλλά και να σώσουμε το περιβάλλον.

Ωστόσο, πολλές φορές στο βωμό της προσωπικής και συλλογικής υγείας, ξεχνούμε κάτι πολύ σημαντικό…το “σπίτι” που μας φιλοξενεί και που θα φιλοξενήσει ακόμη πολλές γενιές. Το περιβάλλον μας!

Δεν είναι λίγες οι φορές που περπατώ σε κεντρικούς δρόμους ή μη και αντικρίζω κάτι πολύ άσχημο, και τώρα θα μου πεις τι είναι αυτό; Κι η απάντηση στην ερώτηση σου αυτή είναι: το πέταγμα των, μιας χρήσης, μασκών στο δρόμο καθώς και τα γάντια μιας χρήσης! Ναι το γνωρίζω πως η μάσκα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε είναι απαραίτητη αλλά δε μπορώ να δεχθώ πως αντί να πεταχτεί σε κάποιον κάδο απορριμάτων, μιας που τη χρησιμοποιήσαμε, να τη πετούμε κάτω στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού, εκτός από εκεί που πρέπει. Όπως επίσης και το περιβάλλον μας δε μπορεί να “ανεχθεί” άλλο πλαστικό στους ωκεανούς του και στις θάλασσες του, πόσο μάλλον όταν εμείς το επιβαρύνουμε με επιπλέον πλαστικό πεταμένο παντού, σε κάθε γωνιά και σε κάθε δρόμο!

Και τώρα έρχομαι να σου προτείνω μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να προστατέψεις και εσύ το περιβάλλον, χωρίς να αλλάξεις σημαντικά τις συνήθειές σου αλλά με απλά βήματα για εσένα και πολύ σημαντικά για το ίδιο το περιβάλλον:

Τι λες να αλλάξουμε μερικές συνήθειες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες πιο απλές και λιγότερο επιβλαβείς για το “σπίτι” μας;

  1. Πρώτα-πρώτα αν χρησιμοποιείς μάσκα μιας χρήσεως, τότε αυτό που θα ήταν καλό να κάνεις και για το περιβάλλον και για σένα τον ίδιο/α είναι: μετά τη χρήση της, πέταξέ τη! Αλλά στο κάδο απορριμάτων, αφού δε μπορεί να ανακυκλωθεί!

2. Αντί για μάσκα μιας χρήσεως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη θέση της, μάσκα πολλαπλών χρήσεων. Όπου μπορείς μετά από τη χρήση της, να τη πλύνεις αντί να τη πετάξεις! Και είσαι έτοιμος/η για τις συναντήσεις σου.

μάσκα πολλαπλών χρήσεων

3. Τρίτο και τελευταίο βήμα για να σώσεις και εσύ το περιβάλλον από το πλαστικό, μιας που είναι ήδη επιβαρυμένο από τη μεγάλη ποσότητα παραγωγής και κατανάλωσης πλαστικών γαντιών και μασκών, καλό είναι να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό στις καθημερινές σου συνήθειες. Και τι εννοώ με αυτό; Αν για παράδειγμα βγεις βόλτα και κατά την άσκησή σου, διψάσεις τότε μπορείς να πάρεις το προσωπικό σου μπουκάλι -όχι από πλαστικό-  αλλά μπορείς να έχεις εκεί το παγωμένο και δροσερό νεράκι σου για τις ζεστές ημέρες! Έχω να σου προτείνω μερικά μπουκαλάκια και  από που μπορείς να τα προμηθευτείς!

Έτσι, κάνεις μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις για να αλλάξεις συνήθειες και μπορείς να σώσεις και εσύ το περιβάλλον ακόμη και σε μια εποχή όπως αυτή…μια εποχή δύσκολη με τη πανδημία που αντιμετωπίζουμε όλοι μας!

Εδώ πιο κάτω σου δείχνω που μπορείς να προμηθευτείς το δικό σου μπουκαλάκι ή παγουράκι:

bottle yellow

Δες το εδώ 

 

Αν δε θέλεις μονόχρωμο αλλά θέλεις ένα πιο minimal και παράλληλα να ταιριάζει με το στυλ σου, τότε πρέπει να δεις αυτό:

bottle

Δες το εδώ

Τέλος, σου έχω ένα πολύ παιχνιδιάρικο μπουκάλι που θα σου φτιάχνει τη διάθεση που σίγουρα  δε θα μπορείς να το ξεχάσεις με τίποτα, για ρίξε μια ματιά εδώ κάτω:

bottle think pig

Δες το εδώ

Σίγουρα με αυτές τις εναλλακτικές, που σου έχω προτείνει,  οι συνήθειές σου θα αλλάξουν και χωρίς καν να το σκεφτείς δε θα μπορείς να τις αποχωριστείς εύκολα!

Προσπαθούμε να αλλάξουμε συνήθειες για να αλλάξει θετικά και το περιβάλλον μας!

 

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή

Ανθή Σακκά

Γειά σου! Και καλώς όρισες στο Pretty Dose και στα άρθρα μου. Είμαι η Ανθή Σακκά και μαζί θα ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της διατροφής, της μόδας και φυσικά του wellness και των ταξιδιών. Και μάλλον θα κατάλαβες, πάνω κάτω τι μου αρέσει... αν όχι, ας συστηθούμε! Είμαι φιλόλογος στο επάγγελμα αλλά ασχολούμαι και με πολλά ακόμη, όπως τη παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και φυσικά τη συγγραφή άρθρων. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ, γιατί μπορώ και επικοινωνώ πιο εύκολα με όλους εσάς και να ανταλλάζουμε απόψεις! Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη μουσική, γιατί και τα δυο σε "ταξιδεύουν" σε άλλους κόσμους! Πιο ανοιχτούς και μαγικούς. Υπέροχο; Αν είσαι και εσύ τόσο ενθουσιώδης όσο κι εγώ, τότε έλα στη παρέα μου και στο 'μικρόκοσμο' μου, μέσα από τα άρθρα μου, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency