Nutrition Home

 

Υλικά για 8 κομμάτια σε πυρέξ 20×30:

🔸2 κολοκυθάκια (650γρ)
🔸2 αυγά
🔸60γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα
🔸150γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔸80γρ βρώμη
🔸10γρ baking powder
🔸50γρ ελαιόλαδο
🔸2-3 κ.γ αποξηραμένο δυόσμο ή βασιλικό ή άνηθο
🔸 Σκόρδο σε σκόνη
🔸 Αλάτι
🔸 Πιπέρι

Εκτέλεση:
🔸 Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα στραγγιστήρι το οποίο έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο μπολ
🔸Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε 15-20 λεπτά να χάσουν τα υγρά του πιέζοντας τα με ένα κουτάλι (δεν θέλουμε να χάσουν όλα τα υγρά τους γιατί θα είναι το μοναδικό υγρό στοιχείο της πίτας)
🔸Πετάμε τα υγρά που συγκεντρώθηκαν στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά
🔸Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας και αδειάζουμε το μείγμα
🔸 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα. Καλή όρεξη!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Κοντοδήμου,
▪️BSc Dietitian
▪️MSc in Public Health (MMedSci)
▪️FODMAP/IBS management-trained dietitian
▪️Personalized nutrition
▪️Healthy recipes creator 
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency