Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να έρθει ο νέος χρόνος… το πολυπόθητο 2021 που όλοι εν αγωνιωδώς περιμένουμε  να έρθει, μιας που αυτός ο χρόνος ήταν δύσκολος και “σκληρός” απέναντί μας! Μιας που κρινόταν η υγεία μας, ανά πάσα στιγμή! Έτσι το 2020 ήταν μια από τις χειρότερες  χρονιές όλων μας.

Αλλά πλέον ήρθε η ώρα να νιώσουμε μια ευγνωμοσύνη και για αυτή τη χρονιά που θα φύγει κι ο,τι μας στέρησε και να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με γλύκα και με εξίσου τεράστια ευγνωμοσύνη! Ας είναι το 2021, μια καλή χρονιά για να αναθεωρήσουμε πράγματα και προ πάντων να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντική είναι η ευχή, “να είμαστε όλοι υγιείς”. Έτσι κι εγώ για σήμερα… σου έχω κάτι κλασικό και παράλληλα διαχρονικό! Που όσες χρονιές κι αν περάσουν, η βασιλόπιτα θα έχει τη τιμητική της σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!

Αποφάσισα να σου δώσω τη κλασική συνταγή της βασιλόπιτας, έτσι όπως τη φτιάχνει η γιαγιά μου… να τη δοκιμάσεις κι εσύ και ο χρόνος σου να γίνει ακόμη πιο γλυκός! Βέβαια, θα έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφάσισα να σου τη δώσω και να νιώσεις κι εσύ σα να την έφτιαξες με τη γιαγιά σου, μιας που αυτές τις μέρες υπό κανονικές συνθήκες θα τις περνούσες μαζί της! Αλλά μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους!

Έτσι, λοιπόν θα σε ταξιδέψω σε γεύσεις γνώριμες και ταυτόχρονα οικείες με μόνο μια κλασική συνταγή… τη συνταγή της βασιλόπιτας! Τι λες; Να ξεκινήσω να σου λέω τα υλικά, για να ετοιμάσεις τη λίστα με τα ψώνια σου, για να τη φτιάξεις;

Για τη κλασική βασιλόπιτα, θα χρειαστείς: 

250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (τύπου φαρίνα)

1,5 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική

3-4 αυγά

1,5 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

160γρ. βούτυρο

1 βανίλια

2 κ.σ άχνη ζάχαρη

Προαιρετικά: σταφίδες, cranberries, ξηροί καρποί της αρεσκείας σας.

 

Εκτέλεση:

Σε αρχικό στάδιο, αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με βούτυρο (1κ.γ) και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη φόρμα μας. Στο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου η ζάχαρη χτυπηθεί καλά και αφρατέψει το μείγμα μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα, ένα ένα τα αυγά και το αφήνουμε να χτυπηθούν όλα τα υλικά μας μαζί και να αφρατέψει το μείγμα μας. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί καλά, αφότου ρίξουμε το αλεύρι, παράλληλα, μπορούμε να ρίξουμε στο μείγμα μας, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί καλά και αφού το έχουμε χτυπήσει καλά, αφαιρούμε το κάδο του μίξερ και τοποθετούμε το μείγμα μας, στη φόρμα. Σε προ θερμασμένο φούρνο, ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Et Voilà…

Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη για να τη κόψουμε και να υποδεχθούμε το νέο χρόνο. Μπορείς να τη διακοσμήσεις όπως επιθυμείς εσύ και φυσικά μη ξεχάσεις το βασικό… το φλουρί!

Tip: Τοποθέτησέ το, καθώς ακόμη ψήνεται έτσι ώστε να σταθεί στη μέση κι όχι εξ αρχής γιατί με το ψήσιμο θα φτάσει στο πάτο της βασιλόπιτας! 

 

 

 

Εσύ θα δοκιμάσεις τη κλασική συνταγή της βασιλόπιτας ή κάτι πιο alternative;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή

Ανθή Σακκά

Γειά σου! Και καλώς όρισες στο Pretty Dose και στα άρθρα μου. Είμαι η Ανθή Σακκά και μαζί θα ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της διατροφής, της μόδας και φυσικά του wellness και των ταξιδιών. Και μάλλον θα κατάλαβες, πάνω κάτω τι μου αρέσει... αν όχι, ας συστηθούμε! Είμαι φιλόλογος στο επάγγελμα αλλά ασχολούμαι και με πολλά ακόμη, όπως τη παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών και φυσικά τη συγγραφή άρθρων. Και τα δυο μου αρέσουν πολύ, γιατί μπορώ και επικοινωνώ πιο εύκολα με όλους εσάς και να ανταλλάζουμε απόψεις! Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη μουσική, γιατί και τα δυο σε "ταξιδεύουν" σε άλλους κόσμους! Πιο ανοιχτούς και μαγικούς. Υπέροχο; Αν είσαι και εσύ τόσο ενθουσιώδης όσο κι εγώ, τότε έλα στη παρέα μου και στο 'μικρόκοσμο' μου, μέσα από τα άρθρα μου, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency