Πόσες ώρες και μέρες έχεις περάσει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου ή ξεφυλλίζοντας περιοδικά fitness ψάχνοντας ποια δίαιτα σου ταιριάζει; Ένα είδος γυμναστικής που σου αρμόζει γιατί και το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε; Πόσες φορές γκρίνιαξες στον καθρέφτη ή στο αγόρι σου ότι δεν σ ’αρέσει αυτό που βλέπεις ακόμα και όταν η ζυγαριά έδειχνε το νούμερο 45 ενώ είσαι 1,75; Αλλά και πόσες φορές δεν άκουσες την αλήθεια διότι εσύ πιστεύεις ότι ποτέ δεν θα γίνεις τέλεια;

Ζούμε σε έναν κόσμο που ”κυριαρχούν” οι Kardashian  και οι καμπύλες είναι πλέον στη μόδα, γεγονός που φυσικά μας καθιστά διπλά  χαρούμενες και αυτό διότι δυστυχώς  παράλληλα δεν παύει να υπάρχει και το ζήτημα της νευρικής ανορεξίας.  Σε αυτό συμβάλλουν βέβαια πολλές συνιστώσες όπως οι βιολογικοί, οι ψυχολογικοί και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.  Ας προσθέσουμε σε όλα αυτά και τα “καθώς πρέπει” πρότυπα που βολεύει κάποιους να υπάρχουν, και αυτό γιατί το να είσαι λιποβαρής εξυπηρετεί  στην ουσία αυτούς που θέλουν να εκμεταλλεύονται τα νέα κορίτσια που κινούνται ή προσδοκούν να εισχωρήσουν στον χώρο του θεάματος και της πασαρέλας κυρίως. Σίγουρα δεν φανταζόμαστε την Donatella Versace –η οποία πολλές φορές μίλησε ανοιχτά για την ανορεξία της- , να ράβει ρούχα για κάθε τύπο σώματος, αλλά μάλλον να λειτουργεί με την άποψη  “Αυτά έχω, αυτά θα βάλεις”, αλλιώς “ας περάσει η επόμενη”!!!

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, κατά πόσο τελικά  όλα αυτά τα πρότυπα μας αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα και αν οι συνέπειές τους δικαιολογούν τον πολύτιμο χρόνο που σπαταλάμε συχνά για διάφορες τέτοιες απόψεις, θέτοντας στόχους με βάση αυτές, που εν τέλη πιθανόν να μην μας καθιστούν πραγματικά υγιείς και ευτυχισμένες!

Ψάχνοντας το τέλειο, για τους άλλους, χάνουμε τον εαυτό μας και την μοναδικότητά μας! Ωραία τα πρότυπα του κουτιού και των περιοδικών, αλλά ας μην ξεχνάμε πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο και πέρα από το ζάπινγκ και το ξεφύλλισμα, καλό θα ήταν να εμβαθύνουμε λίγο τις σκέψεις μας όσο αναφορά το θέμα, εξετάζοντάς το πιο εξονυχιστικά και ρεαλιστικά εντοπίζοντας τον πραγματικό λόγο. Γιατί πρέπει και υπάρχουν αυτά τα πρότυπα; Ως γυναίκα θα με κάνει ευτυχισμένη;  Μάλλον θα καταλήξουμε στο ότι ευτυχώς ακόμα στα Βαλκάνια τουλάχιστον έχουμε την παραδοσιακή γιαγιά μας, να μας τονίζει ότι “το φαγητό γίνεται μπόι”, κι ας έχουμε φτάσει 30, και άλλα τέτοια χαριτωμένα αλλά και με πολλή αγάπη σχόλια, που συχνά μας εκνευρίζουν, όμως η ρίζα τους πιθανόν φανερώνει μία ανιδιοτελή αγάπη που σίγουρα δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον που να θυσιάζει την ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία στο βωμό κανενός κέρδους!

Οπότε κορίτσια φάτε χωρίς να μετράτε κάθε θερμίδα τόσο σχολαστικά! Αγαπήστε τον εαυτό σας και τις ιδιαιτερότητες του σώματός σας γιατί αυτές είναι που μας κάνουν όντως ξεχωριστές!

Δουλειές υπάρχουν πολλές. Ζωή όμως μόνο μία!!!

Συντάκτης : Μιλένα Αμπράμοβιτς, δημοσιογράφος

Αρχισυνταξία & Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency