Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνήθειες που αν τις έχουμε στην καθημερινότητα μας, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, όπως κάπνισμα, αλκοόλ, κι άλλα παρόμοια. Πέρα από τα αυτονόητα όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι άνθρωποι κάνουμε και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, βλάπτουν την υγεία μας. Το pretty dose έκανε την έρευνα του και σου παρουσιάζει κάποιες από τις πιο βλαβερές συνήθειες.

1. Περνάς πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή

Το να περνάμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, λειτουργεί αρνητικά στην υγεία μας για πολλούς λόγους. Μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς, η καθημερινή ενασχόληση με τον υπολογιστή μας προκαλεί συχνά πονοκεφάλους, ενώ επηρεάζεται κι η όραση μας. Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα το οποίο είναι πολύ βασικό: ότι η στάση του σώματος μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε, διαφοροποιείται, το κεφάλι βρίσκεται διαρκώς σε σκυφτή στάση, κάτι που είναι μεγάλο λάθος και η σπονδυλική στήλη πιέζεται καθώς προσπαθεί να αντέξει μεγάλο βάρος. Μπορεί όσο είμαστε νέοι, αυτό να μη μας επηρεάζει, αλλά μεγαλώνοντας θα δούμε προβλήματα τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε ελαχιστοποιώντας την πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή. Ξεκίνα από σήμερα να περιορίζεις το χρόνο που περνάς σε αυτόν και θα δεις σημαντική διαφορά στην υγεία σου!

2. Πολύωρη καθημερινή άσκηση

Ο μέσος άνθρωπος που δεν είναι συνηθισμένος να γυμνάζεται καθημερινά, όπως οι αθλητές ή κάποιος άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στον αθλητισμό, είναι λάθος να εξαντλείται σε πολύωρες προπονήσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό λόγω της απειρίας να υποστεί τραυματισμούς. Γι’ αυτό οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινούν σταδιακά με ήπια προγράμματα την γυμναστική διότι ούτε θα χάσουν κατευθείαν τα κιλά που θέλουν, αλλά μπορεί και να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

3. Δοκιμάζεις δίαιτες που δεν ταιριάζουν στον οργανισμό σου

Κι αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Δοκιμάζεις να εφαρμόσεις μια δίαιτα που άκουσες από κάποια γνωστή σου, ή είδες στην τηλεόραση ότι σε πολύ λίγο χρόνο, θα χάσεις τα κιλά που θέλεις. Μεγάλο λάθος! Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, κάτι που βοήθησε κάποιον δεν σημαίνει ότι θα βοηθήσει κι εσένα. Επισκέψου έναν διατροφολόγο ώστε να ενημερωθείς ποια δίαιτα ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες, διότι με τις λάθος δίαιτες όχι μόνο δεν θα χάσεις κιλά, αλλά θα ταλαιπωρήσεις και τον οργανισμό σου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

4. Έχεις μια μόνιμη αρνητική ψυχολογία/ είσαι αδρανής/δεν τολμάς

Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τον οργανισμό μας, να ακολουθήσουμε έναν σωστό τρόπο ζωής, αλλά για ακόμα μια φορά η ψυχολογία αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα. Ό,τι κι αν κάνουμε, αν η ψυχή μας είναι θλιμμένη, αν ξυπνάμε χωρίς καμία χαρά και καμία διάθεση για τη νέα μέρα, με όρεξη να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να τολμήσουμε, να είμαστε παραγωγικοί, κοινώς να αγαπήσουμε τη ζωή με τα καλά και τα άσχημα της, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε δυστυχισμένα κι αυτό ασφαλώς αργά ή γρήγορα θα επιδράσει πολύ αρνητικά στην υγεία μας. Σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: