Κάνε restart!

Το συγκεκριμένο άρθρο θέλησα να είναι λίγο πιο προσωπικο . Εξάλλου ,όπως και εγώ σίγουρα και εσύ έχεις βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση . Είναι αδύνατο βασικά , να μην το έχεις βιώσει . Είναι αδύνατο , γιατί η ζωή είναι δύσκολη ,απαιτητική και προϋποθέτει να παλέψεις για να έχεις τον έλεγχο της . Όπως ακριβώς κλήθηκα να κάνω πριν λίγο καιρό , όπως ακριβώς καλουμαστε να κάνουμε κάθε μέρα .

Τα προβληματα του καθενός δεν τα ξέρω . Ίσως ούτε καν μπορώ να τα φανταστώ. Σε μια κοινωνία που τα γεγονότα τρέχουν ανεξέλεγκτα , σε μια καθημερινότητα που η πίεση και το άγχος είναι στο κόκκινο , λίγοι άνθρωποι κατορθώνουν να βάζουν πρώτο τον εαυτό τους . Νιώθεις να χάνεσαι μέσα σε αυτό και σε καταλαβαίνω . Άλλοι έχουν να διαχειριστούν προβληματα την οικογένεια η την εργασία τους . Άλλοι θέματα καρδιάς που τους φαίνονται βουνό . Και άλλοι φαινομενικά δεν έχουν να διαχειριστούν τίποτα. Μόνο που αυτό το τελευταίο , πολλές φορές είναι το χειρότερο . Πέρα όμως από το κάθε μεμονωμένο πρόβλημα , ο καθενας από εμάς έχει πάνω από όλα να διαχειριστει τον ίδιο του τον εαυτό. Και κάτι τέτοιο όσο και αν ακούγεται απλό , είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γιατί πολλές φορές δεν νιώθουμε αρκετοί . Ότι και αν κάνουμε φαντάζει κάπως μάταιο , και η ευτυχία μοιάζει με μια ουτοπία που δεν μπορούμε να αντικρίσουμε ούτε με κυάλια . Σε αυτή την περίπτωση μενουμε ανήμποροι μπροστά στο συναίσθημα μας . Η μήπως όχι ;

Για κάθε πρόβλημα , υπάρχει και μια λύση ,λένε πολλοί .Και επειδή , ξέρω ότι οσο και αν το πιστεύεις , σπας το κεφάλι σου για να την βρεις , θα σου πω αυτό που με έχει κάνει η δική μου ζωή να πιστέψω . Για όλα τα προβληματα , υπάρχει για αρχή η ίδια λύση . Να το πάρεις απόφαση . Να πάρεις την γενναία απόφαση ότι το πρόβλημα υπάρχει , και την ακόμα γενναιότερη ότι θα κάνεις ο,τι περνάει απο το χέρι σου για να το λύσεις .Να πάρεις απόφαση , ότι εσύ ορίζεις την ζωή σου . Δεν σου λέω ότι ξυπνάς ένα πρωί , και είσαι αυτόματα έτοιμη να αλλάξεις τα πάντα . Σίγουρα , το ζυμώνεις μέσα σου πολύ καιρό .Μα κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις την αλλαγή . Ξέρω ότι ίσως δεν καταλαβαινεις τι εννοώ. Και αυτό συμβαίνει , γιατί δεν θα σου πω πέντε tips για να το πετύχεις . Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ την ευτυχία σου σε πέντε παραγράφους . Ένα θα σε συμβουλεύσω μόνο , να πράξεις όπως νιώθεις . Μην φοβάσαι. Ξέρω πως το κάνεις . Ξέρω πως έχεις σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξεις . Μπορεί να πρέπει να απαλλαγείς από τοξικούς ανθρώπους , να αλλάξεις σπίτι , δουλειά ,δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις . Όλα φαίνονται βουνό πριν τα προσπαθήσουμε . Όμως πάρε μια βαθιά ανάσα , και κάνε ένα βηματάκι τη φορά.

Τον τελευταίο καιρό η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Γνώρισα καινούριους ανθρώπους , άρχισα να ασχολούμαι με δραστηριότητες που με γεμίζουν ,άρχισα να νοιάζομαι για εμένα. Την αισιοδοξία που αισθάνομαι μέσα μου δεν μπορώ να σου την περιγράψω καν με λέξεις . Ναι ζορίστηκα στην αρχή , τίποτα δεν είναι εύκολο . Αλλά αξίζει τον κόπο .Αξίζει τον κόπο να ζεις πρώτα για εσένα , και με τον τρόπο που θέλεις εσύ . Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνεις τον χρόνο να κυλάει άσκοπα . Για αυτό πίστεψέ με . Σήκω από το κρεβάτι σου , πάρε μια βαθιά ανάσα ,και κάνε restart!

Συντάκτης : Σοφία Γκατζού

Σοφία Γκατζού

Hello everyone! Είμαι η Σοφία, και μέσα από τα άρθρα μου προσπαθώ και εγώ να κάνω την καθημερινότητα σου λίγο πιο pretty! Συμβουλές, lifestyle , ψυχολογία, και γενικά ό,τι άλλο θέλω να μοιραστώ μαζί σου είναι μόνο εδώ!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: