Κάνε restart!
Carefree and freedom

Κάνε restart!

Το συγκεκριμένο άρθρο θέλησα να είναι λίγο πιο προσωπικο . Εξάλλου ,όπως και εγώ σίγουρα και εσύ έχεις βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση . Είναι αδύνατο βασικά , να μην το έχεις βιώσει . Είναι αδύνατο , γιατί η ζωή είναι δύσκολη ,απαιτητική και προϋποθέτει να παλέψεις για να έχεις τον έλεγχο της . Όπως ακριβώς κλήθηκα να κάνω πριν λίγο καιρό , όπως ακριβώς καλουμαστε να κάνουμε κάθε μέρα .

Τα προβληματα του καθενός δεν τα ξέρω . Ίσως ούτε καν μπορώ να τα φανταστώ. Σε μια κοινωνία που τα γεγονότα τρέχουν ανεξέλεγκτα , σε μια καθημερινότητα που η πίεση και το άγχος είναι στο κόκκινο , λίγοι άνθρωποι κατορθώνουν να βάζουν πρώτο τον εαυτό τους . Νιώθεις να χάνεσαι μέσα σε αυτό και σε καταλαβαίνω . Άλλοι έχουν να διαχειριστούν προβληματα την οικογένεια η την εργασία τους . Άλλοι θέματα καρδιάς που τους φαίνονται βουνό . Και άλλοι φαινομενικά δεν έχουν να διαχειριστούν τίποτα. Μόνο που αυτό το τελευταίο , πολλές φορές είναι το χειρότερο . Πέρα όμως από το κάθε μεμονωμένο πρόβλημα , ο καθενας από εμάς έχει πάνω από όλα να διαχειριστει τον ίδιο του τον εαυτό. Και κάτι τέτοιο όσο και αν ακούγεται απλό , είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γιατί πολλές φορές δεν νιώθουμε αρκετοί . Ότι και αν κάνουμε φαντάζει κάπως μάταιο , και η ευτυχία μοιάζει με μια ουτοπία που δεν μπορούμε να αντικρίσουμε ούτε με κυάλια . Σε αυτή την περίπτωση μενουμε ανήμποροι μπροστά στο συναίσθημα μας . Η μήπως όχι ;

Για κάθε πρόβλημα , υπάρχει και μια λύση ,λένε πολλοί .Και επειδή , ξέρω ότι οσο και αν το πιστεύεις , σπας το κεφάλι σου για να την βρεις , θα σου πω αυτό που με έχει κάνει η δική μου ζωή να πιστέψω . Για όλα τα προβληματα , υπάρχει για αρχή η ίδια λύση . Να το πάρεις απόφαση . Να πάρεις την γενναία απόφαση ότι το πρόβλημα υπάρχει , και την ακόμα γενναιότερη ότι θα κάνεις ο,τι περνάει απο το χέρι σου για να το λύσεις .Να πάρεις απόφαση , ότι εσύ ορίζεις την ζωή σου . Δεν σου λέω ότι ξυπνάς ένα πρωί , και είσαι αυτόματα έτοιμη να αλλάξεις τα πάντα . Σίγουρα , το ζυμώνεις μέσα σου πολύ καιρό .Μα κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις την αλλαγή . Ξέρω ότι ίσως δεν καταλαβαινεις τι εννοώ. Και αυτό συμβαίνει , γιατί δεν θα σου πω πέντε tips για να το πετύχεις . Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ την ευτυχία σου σε πέντε παραγράφους . Ένα θα σε συμβουλεύσω μόνο , να πράξεις όπως νιώθεις . Μην φοβάσαι. Ξέρω πως το κάνεις . Ξέρω πως έχεις σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξεις . Μπορεί να πρέπει να απαλλαγείς από τοξικούς ανθρώπους , να αλλάξεις σπίτι , δουλειά ,δεν ξέρω. Αλλά ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις . Όλα φαίνονται βουνό πριν τα προσπαθήσουμε . Όμως πάρε μια βαθιά ανάσα , και κάνε ένα βηματάκι τη φορά.

Τον τελευταίο καιρό η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Γνώρισα καινούριους ανθρώπους , άρχισα να ασχολούμαι με δραστηριότητες που με γεμίζουν ,άρχισα να νοιάζομαι για εμένα. Την αισιοδοξία που αισθάνομαι μέσα μου δεν μπορώ να σου την περιγράψω καν με λέξεις . Ναι ζορίστηκα στην αρχή , τίποτα δεν είναι εύκολο . Αλλά αξίζει τον κόπο .Αξίζει τον κόπο να ζεις πρώτα για εσένα , και με τον τρόπο που θέλεις εσύ . Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνεις τον χρόνο να κυλάει άσκοπα . Για αυτό πίστεψέ με . Σήκω από το κρεβάτι σου , πάρε μια βαθιά ανάσα ,και κάνε restart!

Συντάκτης : Σοφία Γκατζού