Στιγμιότυπο από αγώνα τριγώνου

Είσαι ενήλικας και αναζητάς νέο χόμπι; Είσαι έφηβος και ψάχνεις ένα άθλημα που να σου ταιριάζει ; Είσαι γονιός και θέλεις να βρεις το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου ; Με προϋπόθεση ότι αγαπάς τη θάλασσα ,σε οποία ηλικιακή ομάδα και αν ανήκεις ήρθε η ώρα να σκεφτείς την ιστιοπλοΐα.

Τι είναι όμως η ιστιοπλοΐα ; Είναι η πλεύση με πανιά. Τυπικά διαχωρίζεται σε ιστιοπλοΐα τριγώνου και σε ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Η ιστιοπλοΐα τριγώνου απευθύνεται κυρίως σε  παιδιά και σε νεαρά άτομα διότι απαιτεί σωματική αντοχή και δύναμη. Τα σκάφη ιστιοπλοΐας τριγώνου έχουν ακριβώς τα ίδια κατασκευαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά (one design boats) και μπορούν να προπονηθούν σε αυτά ένας ή δυο αθλητές , ανάλογα την κατηγορία. Η ιστιοπλοια ανοιχτης θαλασσας απαυεθυνεται σε ενηλικα ατομα και τα σκαφη χωριζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τα ναυπηγικά τους  χαρακτηριστικά , αφου το κάθε ναυπηγείο έχει διαφορετικό σχεδιασμό σκαφών.

Το μαγικό του αθλήματος είναι ο συνδυασμός της άθλησης με τη φύση. Η μαγεία του να αρμενίζεις με πανιά την ώρα που δύει ο ήλιος. Η μαγεία του να απλώνεις το χέρι σου στο νερό και η φώκια να έρχεται να παίξει μαζί σου. Η μαγεία του να βλέπεις τα δελφίνια να προσπαθούν να παραβγούν με την πλώρη σου.

Όταν μιλάμε για ένα άθλημα μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό λέξεις όπως ομαδικότητα , σεβασμός , αυτοκυριαρχία , υπομονή , επιμονή , πειθαρχία , κοινωνικοποίηση .Ανακαλύπτεις τι έχεις μέσα σου , τα όρια σου και τις αντοχές σου. Παίρνεις αποφάσεις , γίνεσαι υπεύθυνος , μαθαίνεις να κρίνεις καταστάσεις. Να κρίνεις και να επιλέγεις. Να ανέχεσαι και να δέχεσαι . Να ακούς και να συζητάς. Να πολεμάς. Να αντέχεις.Να κερδίζεις και να χάνεις. Να χαίρεσαι. Να κανείς φίλους , να γνωρίζεις ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας , διαφορετικής κουλτούρας και διαφορετικού τρόπου ζωής. Να κανείς ταξίδια είτε για αγώνες είτε αναψυχής. Να αγαπάς τον εαυτό σου.Να ερωτεύεσαι τη θάλασσα. Να φροντίζεις το σκάφος σου. Στη θάλασσα είσαι μόνος σου. Πρέπει να είσαι προνοητικός και επινοητικός. Εδώ έρχεται να προστεθεί και η ναυτοσύνη, η οποία δε σχετίζεται μόνο με την ναυτική τεχνογνωσία αλλα πρωτίστως αναδεικνύει το αίσθημα  ευθύνης που έχει ως άξονα τον σεβασμό σε έναν κώδικα αξιών.

Για αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους που δεν χωράνε σε ένα άρθρο η ιστιοπλοΐα είναι ιδανική επιλογή για άτομα από 7 έως 107 ετών.

Μέχρι την επόμενη φορά , σου στέλνω love dose

 

Συντάκτης : Αλεξανδράκη Ειρήνη

Ειρήνη Αλεξανδράκη

Hello stranger ! Είμαι η Ειρήνη και θα μοιραστώ μαζί σου κυρίως άρθρα με τα αγαπημένα μου θέματα τον αθλητισμό, τα ταξίδια και τον πολιτισμό. Με love dose, Ειρήνη Αλεξανδράκη

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: