καλλιοπη Ουζουν συγγραφεας

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της επιστροφής. Ένας μήνας που στο μυαλό όλων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Έρχεται πολλά υποσχόμενος,ώστε να πετύχουμε νέους στόχους, τους οποίους θα θέσουμε με όρεξη, καθώςξεκουραστήκαμε και γεμίσαμε ενέργεια μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού. Νέες αγορές σχολικών ειδών, ρούχα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Οι γονείς όμως που έχουν μικρά παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας ενδιαφέρονται για νέες δραστηριότητες, οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά τα παιδιά τους. Παράλληλα θα τα βοηθήσουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να εκτονώσουν την ενέργεια που έχουν και δεν μπορούν στο σπίτι.

Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να προσφέρουν όλες αυτές τις θετικές επιδράσεις στα παιδιά; Φυσικά… Και είναι όλες ξεχωριστές.

  • Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης/ Μουσικοκινητικής Αγωγής

Το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 4 μηνών έως 6 χρόνων, αλλά και στους γονείς τους. Το πρόγραμμα βασίζεται σε ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τη μουσική ανάπτυξη βρεφών και νηπίων και στοχεύει στην αξιοποίηση των μουσικών δυνατοτήτων που φέρουν τα παιδιά με τη γέννησή τους. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ομαδικό περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας.

  •  Baby Swimming

Η κολύμβηση σε βρέφη και νήπια είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους ηλικίας από 6 μηνών έως 3,5 χρόνων υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή και σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με ζεστό νερό 33℃ και χαμηλό ύψος.

  • Θεατρικό παιχνίδι

Οι δάσκαλοι των Θεατρικών Εργαστηρίων προτείνουν, δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά και να μοιραστούν σημαντικές στιγμές και αναμνήσεις. Το κουκλοθέατρο και το παιχνίδι ρόλων βοηθάει τα παιδιά να πλάσουν τις ιστορίες τους και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε μαγικούς, όμορφους και πολύχρωμους κόσμους.

  • Ρομποτική

Τα προγράμματα ρομποτικής απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών. Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τις έννοιες των μαθηματικών και της φυσικής που διδάσκονται στο σχολείο. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που τους παρέχονται από το σχολείο, με τις πρακτικές εφαρμογές που συναντούν καθημερινά γύρω τους. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός συναρπαστικού βιωματικού μαθήματος-παιχνιδιού, γεμάτο φαντασία, δημιουργία, κατασκευές, προγραμματισμό και πειράματα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν και δημιουργούν. Τέλος κατανοούν πως οι επιστήμες έχουν μεγάλη πρακτική αξία και εφαρμογή.

  • Μαθήματα Μαγειρικής

Απευθύνονται σε παιδιά από το 1ο έτος. Ανάλογα με την ηλικία το πρόγραμμα προσαρμόζεται. Τα παιδιά ξεκινούν μαγειρικά ταξίδια μαθαίνοντας τα προϊόντα και τις ευεργετικές επιδράσεις τους. Ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις τους (αφή, όσφρηση, όραση, ακοή, γεύση) μαγειρεύοντας εδέσματα, τα οποία μπορούν να απολαύσουν μαζί με τους φίλους και τους γονείς τους. Ανακαλύπτουν νέους μαγειρικούς δρόμους και πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να αγαπούν όλες τις τροφές.

  • Μαθήματα Ζωγραφικής

Τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα, τους συνδυασμούς τους. Παράλληλα διδάσκονται τη γλώσσα της τέχνης και πως να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους σκέψη.

Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι:

* η ανάπτυξη της ικανότητας να μαθαίνει το παιδί ευκολότερα.

* η σύνδεση και αλληλεπίδρασή με άλλα παιδιά και ενήλικες γεγονός που αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού.

* η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής του.

* η συναισθηματική ανάπτυξη του.

* η σωματική και ψυχική του ευρωστία.

* η ανακάλυψη των έμφυτων κλίσεων που έχει ή αλλιώς του ταλέντου του.

Εμπρός λοιπόν για ένα νέο ξεκίνημα. Για να ανακαλύψουμε με τα παιδιά μας νέους δρόμους. Καλό σχολικό έτος σε όλους. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει στα παιδιά μας αξέχαστο!

Συντάκτης: Καλλιόπη Ουζούν -Ανδρέου

Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός – Συγγραφέας

Συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ

 e-mail: kalliope.ouzounandreou@gmail.com,
@Kallipe_ouz

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency