Ιδέες και τρόπους να περάσεις τη μέρα σου μέσα στο σπίτι…λίγο πιο δημιουργικά!

Ιδέες και τρόπους να περάσεις τη μέρα σου μέσα στο σπίτι…λίγο πιο δημιουργικά!

Πλέον οι συνθήκες στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, διαμηνύονται δύσκολες, με τον ιό να επανέρχεται όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Και δυστυχώς, είμαστε στο ίδιο σκηνικό, θεατές! Ο εγκλεισμός ή αυτοπεριορισμός στο σπίτι επανέρχεται, η χώρα μπαίνει… σε παύση για λίγο ακόμη αλλά δε πτοούμαστε! Εμείς δε παύουμε να μένουμε δημιουργικοί καθ’όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού μας αλλά και γενικότερα να θυμάσαι πως η δημιουργικότητα, σώζει πολλές από τις καταστάσεις που περνάμε! Οπότε, ρίξε το και αυτή τη φορά στη δημιουργικότητα και δε θα χάσεις…

Όμως, εγώ είμαι εδώ για να σου προτείνω τρόπους και ιδέες πως η μέρα σου μέσα στο σπίτι, να είναι πιο ευχάριστη και δημιουργική!

Τι λες, να ξεκινήσω να σου απαριθμώ μερικά από τα πράγματα που έκανα εγώ;  Και μπορώ να σου πω, πως η μέρα στο σπίτι…περνά, λίγο πιο ευχάριστα και δημιουργικά από το να μη κάνω τίποτα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, 

Πρώτο και πολύ σημαντικό είναι να είσαι πρώτα εσύ καλά, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τη ψυχική σου υγεία…έπειτα μπορείς:

Να διαβάσεις

Επίλεξε βιβλία που σε κάνουν χαρούμενο/η όταν τα διαβάζεις. Πως θα το καταλάβεις; όταν θες να τα διαβάσεις πάνω από μια φορές! τότε ναι, είναι αυτά που σε χαλαρώνουν και σου δημιουργούν το αίσθημα της ευφορίας και της ηρεμίας…κι έτσι σε κάνουν χαρούμενο και σε ταξιδεύουν νοητά στο κόσμο τους! Παρακάτω θα σου προτείνω μερικά αγαπημένα μου βιβλία, για να σου δώσω μερικές ιδέες με το ποιο να ξεκινήσεις.

 

Να ζωγραφίσεις

Η ζωγραφική ή το sketcing, είναι χαλαρωτικό και δημιουργικό ταυτόχρονα! Αν έστω και λίγο το έχεις με τη ζωγραφική, τότε ναι σου προτείνω να το δοκιμάσεις και να εξασκήσεις αυτό σου το ταλέντο! Παρακάτω σου δίνω μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις και εσύ τη ζωγραφική! το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και χρώματα, τα υπόλοιπα άσε τα σε μας και στη φαντασία σου! Απλά δημιούργησε…

 

Να ακούς πολλή μουσική

Πολλοί ψυχολόγοι λένε πως η μουσική βοηθά, σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε! Μας χαλαρώνει, μας αναζωογονεί και αισθανόμαστε δημιουργικοί, χωρίς να κάνουμε τίποτα, απλά ακούγοντας τα αγαπημένα μας κομμάτια ή τους αγαπημένους μας ραδιοφωνικούς σταθμούς και παραγωγούς. Εδώ από κάτω θα σου αφήσω τους αγαπημένους μου ραδιοφωνικούς σταθμούς, που ακούω συχνά και μου φτιάχνουν τη διάθεση, τόσο με την επιλογή τραγουδιών όσο και με τους ραδιοφωνικούς τους παραγωγούς!

 

 

Να μαγειρεύεις

Αυτό που όλοι μας κάναμε στη προηγούμενη καραντίνα, ήταν να επιδείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και να που ήρθε ξανά η ώρα να πιάσουμε τα κατσαρολικά μας, να μαγειρέψουμε ξανά…αλλά να μαγειρέψουμε, προετοιμάζοντας τα γλυκά των Χριστουγέννων, μη ξεχνάμε τις παλιές συνήθειες μας, απλά τις προσαρμόζουμε στα νέα δεδομένα και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξουμε όλα αυτά που παλιότερα αγοράζαμε! Προσοχή! το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε ενώ μαγειρεύουμε και μένουμε και στο σπίτι είναι να τρώμε ό,τι φτιάχνουμε… οπότε επίλεξε να μαγειρέψεις υγιεινά και χωρίς πολλά λιπαρά και πολλές θερμίδες! Πιο κάτω σου δίνω μερικές ιδέες να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις υγιεινά όλα αυτά τα γλυκά που όλοι μας δε μπορούμε να αντισταθούμε!

 

 

 

 

Εσύ τι από όλα αυτά θα κάνεις, τις μέρες που θα βρίσκεσαι στο σπίτι σου;  

 

Συντάκτης: Σακκά Ανθή