Η χώρα μας διαθέτει πάνω από 800 ιαματικά λουτρά και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τον Βορρά (λουτρά Σμοκόβου, λουτρά Θερμών) μέχρι τον Νότο (Μέθανα, Κυλλήνη). Οι επιδράσεις τους είναι άκρως ευεργετικές και βοηθούν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Τα λουτρά της Κυλλήνης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, διότι λαμβάνουν μεγάλη επισκεψιμότητα τους θερινούς μήνες. Βρίσκονται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον Ν.Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τα Ρωμαϊκά χρόνια υπήρχαν πολλές ιαματικές περιοχές στην περιοχή τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι. Άλλωστε η ανακάλυψή τους από τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο, κατέγραψε ευεργετικές ικανότητες.

Συγκεκριμένα, τα ιαματικά λουτρά βοηθούν τους καρδιοπαθείς με οιδήματα, τους ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ασθενείς με διαβήτη, καρκίνο, αρθρίτιδα, νευρίτιδα, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις κ.ά. Με τη λουτροθεραπεία βελτιώνεται η υγεία διότι το νερό πηγάζει από πετρώματα και διαθέτει μεταλλικά στοιχεία.

Επιπλέον, τα λουτρά ενισχύουν και την ψυχολογία του ανθρώπου, διότι ο κάθε επισκέπτης χαλαρώνει από την όμορφη θέα και αίσθηση των λουτρών και νιώθει μια γαλήνη, μια ηρεμία. Ειδικοί δηλώνουν ότι ο συνδυασμός διατροφής, γυμναστικής και χρήσης των λουτρών αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η θερμοκρασία των πηγών είναι  σχετικά υψηλή. Για παράδειγμα, τα λουτρά της Κυλλήνης, μια από τις αρχαιότερες πηγές, διαθέτουν θερμοκρασία  26 βαθμούς κελσίου και παραμένουν ανοιχτά τους μήνες Ιούνιο έως Οκτώβριο.

Τα λουτρά Κυλλήνης φημίζονται για την θεραπεία που παρέχουν στους ασθενείς με άσθμα, μια θεραπεία η οποία πραγματοποιείται με εισπνοθεραπεία. Βέβαια έχει αποδειχθεί ότι εκτός από ασθενείς με άσθμα, θεραπεύονται ασθενείς με αρθριτικά, γυναικολογικά, ρευματισμούς , δερματικές και αναπνευστικές παθήσεις. Επίσης , τα λουτρά Κυλλήνης διαθέτουν υδροθεραπευτήριο ιδανικό για όλους. Στην φωτογραφία μπορείς να δεις την εξωτερική όψη των ιαματικών λουτρών Κυλλήνης.

Τα ιαματικά λουτρά έχουν δημιουργήσει ένα άλλο είδος τουρισμού τον λεγόμενο ιαματικό τουρισμό , κατά τον οποίο άνθρωποι ταξιδεύουν για να θεραπευθούν. Η Ελλάδα διαθέτει πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κοντά στα λουτρά για να φιλοξενεί τους επισκέπτες ή τουρίστες. Για τα λουτρά Κυλλήνης καθώς και για ξενοδοχεία, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συντάκτης: Αθανασία Σκόνδρα

                 Πηγή: mednutrition.gr
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: