Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECRΕμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης για άμεση οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω COVID-19.

Οι αγρότες – παραγωγοί κηπευτικών θερμοκηπίου της Ιεράπετρας Κρήτης καταγγέλλουν ότι, παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί λόγω των μέτρων της πανδημίας του covid-19 δεν έχουν, έως και σήμερα, λάβει καμία οικονομική ενίσχυση. Ως εκ τούτου, προειδοποιούν ότι η εμπορική δραστηριότητα των κηπευτικών θερμοκηπίου έχει παγώσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι αγρότες αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των καλλιεργειών τους, καθώς και ότι διαβιούν σε κλίμα πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, με επιστολή τους, ότι δεν έχουν λάβει, έως και σήμερα, καμία σαφή απάντηση ή διαβεβαίωση για οικονομική ενίσχυση από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η παρατεταμένη αβεβαιότητα να απειλεί τις καλλιέργειές τους με πλήρη καταστροφή.

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Διατίθενται ευρωπαϊκά κονδύλια για την άμεση οικονομική ενίσχυση κηπευτικών θερμοκηπίου της Ελλάδας λόγω covid-19 και εάν ναι, βάσει ποιου προγράμματος και με ποιες διαδικασίες;

2. Πώς μπορεί το ελληνικό κράτος να αξιοποιήσει άμεσα τα ως άνω κονδύλια και σε ποιες ενέργειες οφείλει να προβεί;

3. Θεμελιώνεται ευθύνη του κράτους απέναντι στους παραγωγούς κηπευτικών θερμοκηπίου για αδράνεια ή τυχόν παραλείψεις στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την οικονομική τους ενίσχυση λόγω covid-19;

Εμμανουήλ Φράγκος / Ευρωβουλευτής Ελληνικής Λύσης – ECR

Πηγή:https://agropublic.gr/
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: