Ζούμε σε εποχές που πραγματικά είναι πολύ δύσκολες, και ο λόγος επειδή, πολλοί άνθρωποι είναι άνεργοι. Άτομα με πτυχία που  διάβαζαν τόσα χρόνια, για να μην έχουν έναν βασικό μισθό.Άλλοι πάλι  χωρίς πτυχία, γνωστοί και ως βιοπαλαιστές που στην πορεία της ζωής τους όλα χάθηκαν!Ταλαιπωρούμαστε ήδη από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση, και αντί να πηγαίνουν τα πράγματα προς το καλύτερο, πάνε προς το χειρότερο.

Το άνεργο άτομο αναζητάει εργασία, για να βγάλει εις πέρας τις υποχρεώσεις του, να μπορεί να επιβιώσει και να έχει μια καλή ζωή!  Ψάχνει να βρει το κίνητρο που θα του δώσει ελπίδα για να συνεχίσει να ζει και να εξελίσσεται. Γιατί, ο νέος είναι ένα πλάσμα που βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ζωής του, που ξεχειλίζουν μέσα του η όρεξη για ζωή. Έχει ανάγκη συνεχώς να ονειρεύεται, έχει ανάγκη να δημιουργεί, και να προσφέρει τόσο στον εαυτό του όσο, και στην κοινωνία, βασίζοντας στην εργασία  τα όνειρα και τη ζωή του. Η εργασία του προσφέρει στόχους, αξίες που νοηματοδοτουν τη ζωή του, και τον κάνουν να έχει πίστη στον εαυτό του, ώστε να εκπληρώσει τους στόχους του και τις επιθυμίες του.Όταν, κάποιος χάνει την δουλειά του νιώθει ανίκανος και ανασφάλεια.

Αυτό, είναι το πρόβλημα της ανεργίας σήμερα. Έχει καταφέρει να φυλακίσει τους άνεργους στην απογοήτευση, και το στρες. Όλα αυτά οδηγούν το νέο σε συγκρούσεις με τα κοντινά του πρόσωπα, σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ακόμη και σε αγχώδεις διαταραχές και στην κατάθλιψη.

Ένα άτομο, λοιπόν, χάνοντας την εργασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα,  χάνει, την αυτοεκτίμησή του,  χάνει μέρος του κοινωνικού του συνόλου, οι σχέσεις του γίνονται δυσλειτουργικές και καταστρέφεται η ποιότητα ζωής του. Επειδή, μια μόνιμη εργασία μας προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και ψυχική ισορροπία.

Τέλος, πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που φεύγουμε από το σπίτι μας έχοντας έναν στόχο για τη μέρα μας, αλλά, αντί να χαιρόμαστε εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να βρίζουμε και να να νιώθουμε πλήξη που θα πρέπει να σηκωθούμε το ξημέρωμα και να πάμε στην εργασία μας! Καλό είναι να εκτιμάμε τα  όσα έχουμε, έστω και το ελάχιστο, διότι κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας τα έχουνε ανάγκη!

Συντάκτης: Γεωργία Ρήγα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency