Η τέλεια σαλάτα με αγγινάρες από την chef Χριστίνα Τριαντοπούλου που πρέπει να δοκιμάσετε!!!

Η τέλεια σαλάτα με αγγινάρες από την chef Χριστίνα Τριαντοπούλου που πρέπει να δοκιμάσετε!!!

Αγγινάρες σαλάτα

Υλικά:

  • 600 γρ. Αγγινάρες κατεψυγμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση για το βράσιμο
  • 1/3 iceberg
  • 150 γρ. Ντοματίνια
  • 1/4 κόκκινο λάχανο
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο

 

Για το dressing:

  • 100ml ξύδι
  • 2 Κ. Σούπας μουστάρδα
  • 1 Κ.τ.γλ. Μέλι
  • 400 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το κομμένο λεμόνι μας. Αφού βράσει ρίχνουμε τις αγγινάρες και τις αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Σ’ ένα μπολ φτιάχνουμε το dressing:  Aνακατεύουμεγια 2 λεπτά το ξύδι με την μουστάρδα και το μέλι και έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Στο μπολ που θα σερβίρουμε την σαλάτα μας ρίχνουμε πρώτα λίγο από το dressing και έπειτα την ρόκα , το ψιλοκομμένο iceberg,τον άνηθο , τον μαϊντανό , τα καρότα σε μπαστουνάκια,τα ντοματίνια στη μέση , το κόκκινο λάχανο στις στα άκρες του μπολ και τέλος τις αγγινάρες ! Περιχύνουμε και το υπόλοιπο dressing στη σαλάτα και το σερβίρουμε !

Καλή μας όρεξη!!!

Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου, chef & μέλος της ελληνικής ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.