Αγγινάρες σαλάτα

Υλικά:

  • 600 γρ. Αγγινάρες κατεψυγμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση για το βράσιμο
  • 1/3 iceberg
  • 150 γρ. Ντοματίνια
  • 1/4 κόκκινο λάχανο
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο

 

Για το dressing:

  • 100ml ξύδι
  • 2 Κ. Σούπας μουστάρδα
  • 1 Κ.τ.γλ. Μέλι
  • 400 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το κομμένο λεμόνι μας. Αφού βράσει ρίχνουμε τις αγγινάρες και τις αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Σ’ ένα μπολ φτιάχνουμε το dressing:  Aνακατεύουμεγια 2 λεπτά το ξύδι με την μουστάρδα και το μέλι και έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Στο μπολ που θα σερβίρουμε την σαλάτα μας ρίχνουμε πρώτα λίγο από το dressing και έπειτα την ρόκα , το ψιλοκομμένο iceberg,τον άνηθο , τον μαϊντανό , τα καρότα σε μπαστουνάκια,τα ντοματίνια στη μέση , το κόκκινο λάχανο στις στα άκρες του μπολ και τέλος τις αγγινάρες ! Περιχύνουμε και το υπόλοιπο dressing στη σαλάτα και το σερβίρουμε !

Καλή μας όρεξη!!!

Συντάκτης: Χριστίνα Τριαντοπούλου, chef & μέλος της ελληνικής ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας,
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χριστιάννα Πίτη.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: