Ζεις όπως θες;

Από την παιδική μας ηλικία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, το τι θα πουν οι άλλοι. ” Τι θα πει ο κόσμος”, κι όχι το τι είναι καλό για εμάς ως κοινωνικά όντα. Κάθε φορά, πριν πράξεις το οτιδήποτε σκέφτεσαι την άποψη των άλλων, κι όχι το τι θέλεις πραγματικά εσύ. Με αυτό το σκεπτικό ή τρόπο ζωής, καταπιέζεις τον εαυτό σου και τα συναισθήματα σου.

Είναι απόλυτα σωστό και  υγιές να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, και οι πράξεις μας να μην βλάπτουν τους υπόλοιπους. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως η δική μας συμπεριφορά πρέπει να έχει ως βάση την δική τους ψυχική ικανοποίηση. Την ζωή μας, δεν την χρωστάμε σε κανέναν, και γι’ αυτό πρέπει να ικανοποιούμε τα δικά μας θέλω, έστω κι αν αυτό προκαλέσει την δυσαρέσκεια μερικών άλλων ανθρώπων.

Υπάρχουν άτομα, τα οποία θα θέλουν να σε βάλουν στα μοτίβο τα δικά τους, και να σου δώσουν οδηγίες ,για το πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι και να ζεις ,επειδή η συμπεριφορά σου πορευόμενη από τις δικές σου απαιτήσεις, ανάγκες και θέλω προκαλεί τις αντιδράσεις των άλλων ή ακόμα και μια συνεχόμενη κριτική επάνω σου. Σαφώς, δεν αναφερόμαστε σε εκείνους που μας αγαπάνε πραγματικά και ότι συζητάνε μαζί μας, το λένε καλοπροαίρετα, αλλά στους ανθρώπους που δεν είμαστε ιδιαίτερα αρεστοί στα μάτια τους.

Τέλος, οι κοινωνίες που ζούμε δεν είναι αθώες, κι ο κόσμος δεν θέλει το καλό μας. Κάνε αυτό που σου δημιουργεί ευχαρίστηση, και σε γεμίζει ως άνθρωπο, σου δίνει αφάνταστη χαρά ,δεν είμαστε αθάνατοι σε αυτό το ταξίδι ,που ονομάζεται ζωή, αλλά περαστικοί, ώσπου να το συνειδητοποιήσεις ,όμως θα είναι πάρα πολύ αργά. Μην γίνεις αναίσθητος, αλλά να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι, όχι τι πρέπει και τι είναι σωστό ,σύμφωνα με τους άλλους. Μην απολογείσαι σε κανέναν για τις προσωπικές σου επιλογές, είναι δικές σου, και μπράβο σου που τις έκανες! Πίστεψε με θέλει <τσαμπουκά> να ζεις, όπως ποθείς, αδιαφορώντας σε ποιον άρεσε ή όχι τελικά.

Συντάκτης: Γεωργία Ρήγα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: