«Ξύπνησε» το ηφαίστειο της Αίτνας στην Σικελία, ρίχνοντας τέφρα και λάβα στον ουρανό.

Το ηφαίστειο της Αίτνας, πρόκειται για το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, όμως η ένταση που εξερράγη έχει να σημειωθεί αρκετό καιρό, όπως αναφέρουν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, η έκταση που καλύπτει είναι 1.190 τετραγωνικά χιλιομέτρα με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα, ενώ το ύψος του φτάνει τα 3.350 μέτρα.

Συγκεκριμένα οι ηφαιστειολόγοι ανέφεραν πως ο σχετικά νέος κρατήρας στη νοτιοανατολική πλαγιά του ηφαιστείου πραγματοποιεί «σποραδικές εκρήξεις» με λάβα και τέφρα.

Σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου της Κατάνιας, προχώρησαν χθες οι τοπικές αρχές της Σικελίας, εξαιτίας του νέφους της τέφρας.

Οι εικόνες του ηφαιστείου να «βρυχάται» είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: