People Dose Συνεντεύξεις & Απόψεις

‘Ενα καταφύγιο…κόλαση

Μοιραστέιτε το!

Ένα καταφύγιο κόλασηΧωρίς υπερβολές, η εικόνα μιλάει από μόνη της…

Ο φιλόζωος – εθελοντής Χρήστος Ευαγγέλου μίλησε στο Pretty dose για τις φρικαλεότητες που αντικρίζει καθημερινά στο καταφύγιο στον Δήμο Ζηρού.

Ένα άκρως ακατάλληλο καταφύγιο ζώων με πολλά άρρωστα, νηστικά και νεκρά ζώα, έχει στην κατοχή του ο Δήμος της περιοχής. Στο βουνό μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, αυτές οι άτυχες ψυχές βιώνουν καθημερινά ένα βασανιστήριο άνευ προηγουμένου.
Οι εικόνες απο το κυνοκομείο είναι πλέον γνωστές. Ζώα άρρωστα, καθώς στο ταμείο του κυνοκομείου δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ, για τα απαραίτητα φάρμακα αλλά και για τις τροφές των ζώων Όπως μας ενημέρωσε και ο κύριος Ευαγγέλου, ο Δήμος ο οποίος είναι υπεύθυνος για το συγκεκτιμενο κυνοκομείο, δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και αδιαφορεί πλήρως για την άσχημη αυτή κατάσταση.

 

Η πενταμελής επιτροπή που έχει ιδρυθεί με Πρόεδρο τον αντιδήμαρχο της περιοχής, ακολουθεί την ίδια τακτική αδιαφορίας. Έχοντας ο Δήμος υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή ενός σύγχρονου καταφυγίου, οι ίδιοι δεν κάνουν καμία ενέργεια για να υλοποιηθεί. Αντιθέτως, επιλέγουν να κατηγορήσουν και τους ελάχιστους εθελοντές της περιοχής για προβοκάτσια και πως οι ίδιοι πετούν νεκρά σκυλιά εντός του καταφυγίου. Καθισμένοι στην καρέκλα τους, ασκώντας κριτική και αμφισβητώντας τις ίδιες τις εικόνες, αρνούνται να βρούν λύση σε όσα οι ίδιοι δημιούργησαν.

Με περίσσια άνεση αποποιούνται κάθε ευθύνη καθώς έχουν φτάσει στο σημείο να αναφέρουν πως δεν αποτελεί δική τους αρμοδιότητα το καταφύγιο αδέσποτων ζώων,την ίδια στιγμή που υπογράφουν “επικερδείς” συμβάσεις! Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αποφάσισαν να αναρτήσουν την απόφαση για υπογραφή σύμβασης υλοποίησης ενός νέου καταφυγίου, παρόλα αυτά ουδεμία ενέργεια έχει γίνει μέχρι τώρα. Αντίθετα, αποφάσισαν μη έχοντας χτίσει το νέο καταφύγιο, να γκρεμίσουν τον χώρο που μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα ζώα και να κόψουν τη παροχή του νερού, αφήνοντας όλα τα σκυλιά εκτεθειμένα στον δρόμο και την βροχή, όπως μας ανέφερε ο εθελοντής Χρήστος Ευαγγέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν δεν έχει μόνο ο Δήμος αλλά και οι δημόσιες αρχές της περιοχής, που ούτε για ένα λεπτό δεν θέλησαν να ασχοληθούν και να αποδώσουν ευθύνες. Με μία μόνο επίσκεψη στον χώρο του κυνοκομείου, η αστυνομία της περιοχής, θα μπορούσε να καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε…

Το καταφύγιο του Δήμου Ζηρού δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Πολλά ζώα είναι πεταμένα στον δρόμο, πολλά κυνοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση, με ελάχιστους εθελοντές να παλεύουν καθημερινά με όλες τις δυσκολίες και μη έχοντας καμία κρατική υποστήριξη. Ακόμα, πολλοί επιλέγουν να υιοθετήσουν ένα ζώο και μετά από λίγο καιρό, το αφήνουν στον δρόμο…  Το πρόβλημα με τα όσα συμβαίνουν είναι πως κανείς από εμάς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί πραγματικά. Πιστευόυμε πως με μία δημοσίευση στα social media βοηθάμε… Και όμως δεν βοηθάμε καθόλου! Όση δημοσιότητα και να πάρει ένα θέμα, η πραγματική λύση θα βρεθεί μόνο όταν όλος ο κόσμος ευαισθητοποιηθεί και σεβαστεί αυτές τις αθώες ψυχές. Σεβόμενοι τα ζώα μαθαίνουμε να σεβόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους και προπάντων τον ίδιο μας τον ευαυτό.

Ο κύριος Ευαγγέλου μας διαβεβαίωσε πως δεν θα σταματήσει να φροντίζει και να αγωνίζεται στο να βρεθεί μία λύση για την σωστή διαβίωση όλων αυτών των ζώων. Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί κάποιου είδους διαμάχη παρά μόνο συνεργασία για να μπορέσουν να επιβιώσουν αυτες οι αθώες ψυχές.

 

Μπορείς να βοηθήσεις και εσύ στέλνοντας λίγο τροφή ή αντιπαρασιτικά φάρμακα στην διεύθυνση:

ΣΟΛΩΝΟΣ ΓΚΙΚΑ 11 ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *