Το μικρό σμαραγδένιο νησί νότια της Πελοποννήσου που μοιάζει με παράδεισο. Ένα εξωτικό νησί, που το μόνο που θα χρειαστείτε μαζί σας είναι μαγιό, παρεό, γυαλιά, αντηλιακό και ρακέτες.
Είναι μόλις 19 τ. χλμ. η έκταση του που είναι αρκετά για να μαγευτείτε από τις παραλίες του, τα τιρκουάζ νερά του, τους αμμόλοφους και τον μπλε ουρανό.

Φτάστε στο νησί με σκάφος ή οδικός.

Μόλις φτάσετε στο λιμάνι της Πούντας στη Νεάπολη, παίρνετε το καραβάκι και σε 9 λεπτά βρίσκεστε στην Ελαφόνησο. Στο λιμάνι του νησιού είναι και ο κύριος οικισμός ή αλλιώς το “χωριό”. Στα δεξιά θα δείτε ένα γραφικό γεφυράκι που συνδέει το νησί με μια βραχονησίδα που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα.
Ο παραλιακός δρόμος του “χωριού” τα βράδια πεζοδρομείται και μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας και το φαγητό σας δίπλα στο λιμανάκι, με τα καΐκια να λικνίζονται στον “ρυθμό” της θάλασσας. Αξίζει η βόλτα και στα σοκάκια του νησιού που είναι γραφικά και ρομαντικά.

Στο νότιο μέρος του νησιού και σε μόλις 10 λεπτά από το χωριό είναι η εξωτική παραλία του Σίμου, στην πραγματικότητα είναι δύο παραλίες, ο Μικρός και ο Μεγάλος Σίμος όπου χωρίζονται από λευκή- χρυσάφι άμμο. Έχει διάφανα, γαλανά νερά και όπως όλοι, έτσι και εσείς θα ευχηθείτε να μένατε για πάντα εκεί ναυαγοί.
Η παραλία του Σίμου είναι προστατευμένη φυσική περιοχή από την UNESCO.

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, στο Κάτω Νησί, υπάρχει μια δεύτερη παραλία, εξίσου εξωτική με τον Σίμο, η παραλία της Παναγίας ή αλλιώς τα νησιά της Παναγίας.

Άλλες παραλίες κοντά στο χωριό είναι το “Κοντογόνι”, ο “Καλογεράς” και το “μεγάλο τηγάνι”.
Ως γνήσιο ελληνικό νησί, η γαστρονομία του είναι συνδεδεμένη με το ντόπιο φρέσκο ψάρι και με την τοπική κουζίνα. Όλα τα υλικά είναι αγνά από τις τοπικές καλλιέργειες.

Η αρχαιολογική υποθαλάσσια ανακάλυψη.

Ανάμεσα στην παραλία της Πούντας και της νησίδας Παυλοπέτρι, βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο ένας αρχαίος οικισμός που ονομάζεται 《 Παύλο Πέτρι》. Είναι μια σπάνια προϊστορική πόλη με οικιστικό σχέδιο και ένα νεκροταφείο με 60 τάφους.

Σας περιμένει να τον ανακαλύψετε!

Συντάκτης: Χριστίνα Τσολάκου Δημοσιογράφος.

Πηγή: https://agropublic.gr/
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: