Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα πλέον ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το «θρίλερ» της εκλογικής αναμέτρησης που κράτησε πέντε μέρες, έληξε μετά την νική του Τζο Μπάιντεν, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και της Νεβάδα.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια και τους 20 εκλέκτορες που δίνει, καθώς και την Νεβάδα με τους έξι εκλέκτορες, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 279, συνολικά, δίνοντάς του τη νίκη. Ο Ντόλαντ Τραμπ, σύμφωνα και πάλι με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, έμεινε στους 214 εκλέκτορες.

«Αμερική, είναι τιμή μου που με επέλεξες να ηγηθώ της μεγάλης αυτής χώρας. Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: «θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι», δήλωσε ο  Τζο Μπάιντεν, μέσω twitter, αμέσως μετά την εκλογή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την μεριά του εξακολουθεί να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Καμάλα Χάρις έγινε και επίσημα η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτή η εκλογή είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Πρόκειται για την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε», έγραψε η Κάμαλα Χάρις στο twitter αμέσως μετά την εκλογή της.

 

Με πληροφορίες από: CNN

Συντάκτης: Κατερίνα Δηλαβεράκη

Κατερίνα Δηλαβεράκη

Hello everyone! Είμαι η Κατερίνα Δηλαβεράκη, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας, με πολύ μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία! Τα άρθρα μου στο Pretty Dose αφορούν διάφορα θέματα, από ενημερωτικά μέχρι gossip και lifestyle. Hope you enjoy them!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency