Το φετινό καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη κι ο καθένας μας κάνει σχέδια για τις δικές του διακοπές, για το πως θα μπορέσει έστω για λίγες μέρες να αποδράσει από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Τι γίνεται όμως όταν με τους φίλους σου, έχετε διαφορετικές μέρες άδεια από τις δουλειές σας, ή για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να κάνετε διακοπές μαζί; Σου έχει περάσει η ιδέα να πας ένα ταξίδι μόνη σου ή και μόνο στη σκέψη φρικάρεις; Φαντάζομαι ότι δεν είναι και το καλύτερο σου, μπορεί να μην κάνεις ξέφρενο πάρτυ αλλά θα πάρεις κάποιες πολύ σημαντικές εμπειρίες κάνοντας παρέα με τον εαυτό σου.

1. Είσαι ο εαυτός σου

Τι πιο σπουδαίο από αυτό! Οι διακοπές με τους φίλους είναι υπέροχες, διασκεδάζεις και περνάς ξέγνοιαστες όλο τρέλα στιγμές, όμως πολλές φορές τείνεις να προβάλλεις έναν εαυτό ίσως πιο διαφοροποιημένο από αυτόν που είσαι πραγματικά, συμβιβάζεσαι για το καλό της παρέας κανοντας πράγματα και ακολουθώντας έναν τρόπο διασκέδασης που ενδεχομένως δεν σε εκφράζει. Κάνοντας διακοπές παρέα με τον εαυτό σου, είσαι 100% εσύ, κανείς αυτά που θέλεις πραγματικά να κάνεις εσύ, δεν προσποιείται καμία άλλη. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο μάθημα για να κοιτάξεις πιο βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις ποια είσαι.

2. Επαναπροσδιορίζεις σχέσεις, καταστάσεις, θέτεις νέους στόχους

Σου ακούγεται πολύ μελό; Κι όμως ένα ταξίδι με μοναδική συντροφιά τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου, μπορεί να σε βάλει στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσεις τις μέχρι τώρα επιλογές που έχεις κάνει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και να ανοίξεις καινούρια μονοπάτια. Γιατί έκανες αυτό το ταξίδι μόνη σου; Μήπως δεν είχες τους σωστούς ανθρώπους κοντά σου για να σε συντροφεύσουν; Μπορεί βέβαια, να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση όμως κάνοντας ένα ταξίδι μόνοι μας είναι σημαντικό, καθώς σκεπτόμαστε αποστασιοποιημένα κάθε κατάσταση που έχουμε ζήσει, έχουμε όλο το χρόνο να την αναλύσουμε, κι όταν επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε κάθε επιλογή μας.

3. Απολαμβάνεις την παρέα του εαυτού σου

Στη διάρκεια του ταξιδιού και επιστρέφοντας από αυτό, θα έχεις καταφέρει κάτι που χρόνια φοβόσουν: να χαίρεσαι την παρέα με τον εαυτό σου! Άλλωστε αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, αν δεν γίνεις πρωτίστως φίλη με εσένα, δεν μπορείς να γίνεις με κανέναν άλλον. Το ξέρω, σου ακούγεται δύσκολο κι ίσως ωραιοποιημένο αλλά είναι ένας πολύ βασικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζούμε απόλυτα την κάθε στιγμή και χανόμαστε στις σκέψεις μας. Απόλαυσε την παρέα με τον εαυτό σου και θα δεις πόσο υπέροχα θα αισθάνεσαι και μόνη αλλά και όταν είσαι με τους φίλους σου.

4. Έχεις τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματος των διακοπών σου

Πόσες φορές σε παλαιότερα ταξίδια που έχεις κάνει με τους φίλους σου, έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται πόσο θα ήθελες να τους “την πεις” άσχημα, που ενώ εσύ έκανες το δικό τους χατήρι για το που θα βγείτε το βράδυ, εκείνοι να μην σέβονται τη δική σου επιλογή να θες να πας στο μουσείο την επόμενη μέρα; Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, που θα είσαι μόνη σου, έχεις την επιλογή να πας όπου θέλεις, όποια ώρα θέλεις,να ανακαλύψεις μέρη (κι όχι μόνο νυχτερινά μαγαζιά) που με την παρέα σου ίσως να μην μάθαινες ποτέ για την ύπαρξη τους. Είπαμε, κάνοντας διακοπές μονοι μας δεν ζούμε την τρέλα και το ξενύχτι που ζούμε με τους φίλους μας, θα ανακαλύψουμε όμως κάτι πολύ πιο βαθύ: την τεράστια σημασία της παρέας με τον εαυτό μας, γαλήνη και σκέψεις για τα επόμενα μας βήματα. Είσαι έτοιμη να το ζήσεις;

    Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι λοιπόν, σε περιμένει στο οποίο θα ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία και θα κάνεις έναν νέο φίλο: Εσένα!

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: