Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησάκι στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Ανήκει στην ομάδα των εννέα ακατοίκητων νησιών και είναι ένα νησί γεμάτο πυκνά πράσινα δένδρα και καθαρές παραλίες. Το βόρειο τμήμα το νησιού απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το νότιο τμήμα του και ο φυσικός κόλπος του νησιού είναι 700 μέτρα. Τα τιρκουάζ νερά του δίνουν έναν εξωτικό αέρα στην περιοχή. Ιδανική παραλία για επίσκεψη είναι η Μυρσίνη, μια παραλία με λευκή αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Παρακάτω θα βρεις 5 πληροφορίες που ίσως δεν ήξερες για την Διάπορο.

 

1. Ο Διάπορος είναι ένα ακατοίκητο νησί. Αν επιθυμείς να μείνεις για μία ή και περισσότερες μέρες στο νησί, μπορείς να νοικιάσεις κάποια από τις βίλες που διαθέτει. Οι βίλες βρίσκονται σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους που νομίζεις ότι είσαι μόνος στο νησί. Επίσης μπορείς να νοικιάσεις σκάφος από την Βουρβουρού για να φθάσεις στο Διαπόρο ή μπορούν να σε μεταφέρουν ψαράδες.

 

2. Δεν υπάρχουν εστιατόρια ή άλλου είδους μαγαζιά. Μπορείς να βρεις όμως στο κοντινότερο σημείο στη Βουρβουρού, ένα μικρό ψαροχώρι της Χαλκιδικής.

 

3. Ο κόλπος του Διαπόρου διαθέτει θερμά νερά ιδανικά για χειμερινούς κολυμβητές. Αυτό συμβαίνει επειδή σε εκείνο το σημείο είναι ρηχά νερά. Επίσης μεταξύ των  νησιών Διαπόρου και Αγιών Ισιδώρων υπάρχει μια πισίνα –  όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι – μια πισίνα με τιρκουάζ καθαρά νερά.

 

4. Τα νερά του Διαπόρου είναι τόσο γαλανά και καθαρά που θυμίζουν Καραϊβική. Έχει όμορφες παραλίες τις οποίες μπορείς να επισκεφθείς την θερινή περίοδο.

 

5. Επιπλέον μπορείς να δοκιμάσεις θαλάσσια σπορ όπως καγιάκ ή windsurfing ή snorkelling ή sailing, τα οποία βρίσκονται στο απέναντι χωριό τη Βουρβουρού.

Πηγή εικόνας: thelstories.com

Για να ανακαλύψεις περισσότερα για το νησί και το πώς θα νοικιάσεις σκάφος πάτα εδώ.

Συντάκτης: Aθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: