Δες τη συνταγή για την πιο νόστιμη πάβλοβα!

Δες τη συνταγή για την πιο νόστιμη πάβλοβα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 1κγ κορν φλάουρ
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1κγ λευκό ξύδι
    Για την κρέμα:
  • Μπορείτε απλά να χτυπήσετε σαντιγύ η 1 φακελάκι κρέμα πατισερί (ευκολάκι σας λέω!) Ειδάλως, εχω πολυ ωραια συνταγή για σπιτική κρεμούλα με στικ βανίλιας στην σελίδα μου!
  • Φρέσκιες φράουλες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή ένταση!
  •  Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλεντεράκι μας για να γίνει ψιλή ψιλή για να διαλυθεί πιο εύκολα!
  • Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη!
  •  Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αρφατέψει πολύ στο ψήσιμο!
  • Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
  • Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την Πάβλοβα να κρυώσει ΤΕΛΕΊΩΣ. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει! Κάντε υπομονή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ώρες!
  • Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την Πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
    ** Σε ένα κατσαρολάκι εβρασα 15 φραουλίτσες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμονάκι και έφτιαξα ένα πεντανόστιμο συροπάκι να την συνοδεύσω! Δοκιμάστε το!! ❤❤

 

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site  που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: