ΥΛΙΚΑ:

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 1κγ κορν φλάουρ
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1κγ λευκό ξύδι
    Για την κρέμα:
  • Μπορείτε απλά να χτυπήσετε σαντιγύ η 1 φακελάκι κρέμα πατισερί (ευκολάκι σας λέω!) Ειδάλως, εχω πολυ ωραια συνταγή για σπιτική κρεμούλα με στικ βανίλιας στην σελίδα μου!
  • Φρέσκιες φράουλες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή ένταση!
  •  Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλεντεράκι μας για να γίνει ψιλή ψιλή για να διαλυθεί πιο εύκολα!
  • Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη!
  •  Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αρφατέψει πολύ στο ψήσιμο!
  • Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
  • Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την Πάβλοβα να κρυώσει ΤΕΛΕΊΩΣ. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει! Κάντε υπομονή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ώρες!
  • Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την Πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
    ** Σε ένα κατσαρολάκι εβρασα 15 φραουλίτσες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμονάκι και έφτιαξα ένα πεντανόστιμο συροπάκι να την συνοδεύσω! Δοκιμάστε το!! ❤❤

 

Για περισσότερες συνταγές μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το site  που διατηρεί η Μαριαλένα όσο και τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency