Δεν αντέχεις την δουλειά σου αλλά δεν έχεις περιθώρια να την αφήσεις; Δες την αλλιώς τότε!

Σίγουρα όλοι μας έχουμε μέρες που θέλουμε να κοιτάμε το ταβάνι χωρίς λόγο, ωστόσο αν πηγαίνεις στη δουλειά κάθε μέρα με στενοχώρια ίσως πρέπει να σκεφτείς γιατί συμβαίνει αυτό. Μπορεί να σου αρέσει το αντικείμενο της δουλειάς σου αλλά οι συνθήκες ή οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι σε κάνουν να μην περνάς καλά. Μπορεί ακόμα να ανακάλυψες εκ των υστέρων ότι ήταν μια λάθος επιλογή. Από την άλλη σε τόσο δύσκολους καιρούς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να την αλλάξεις. Μπορείς όμως να αλλάξεις τον τρόπο που την βλέπεις! Ορίστε μερικοί τρόποι.

 1. Ξεκίνα την μέρα σου με χαμόγελο

Όταν ξεκινάς την μέρα σου με χαμόγελο κάνεις μια επιλογή στάση ζωής. Νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και περνάς την καλή διάθεση και στους συναδέλφους σου. Κι έτσι δημιουργείται ένα ευχάριστο ομαδικό κλίμα.

 2. Εντόπισε εκείνα που σου δίνουν χαρά

Όταν βάζεις τον εαυτό σου στην διαδικασία να σκεφτεί τα θετικά της δουλειάς μειώνεις το αίσθημα της απαξίωσης που αισθάνεσαι γι’αυτην. Και μην ξεχνάς ότι σε κάθε δουλειά υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Το θέμα είναι να τα βάλεις σε ισορροπία.

 3. Ανέπτυξε επικοινωνία με τους συναδέλφους σου

Δεν είναι απαραίτητο να γίνετε φίλοι και σίγουρα δεν ταιριάζουμε με όλους. Ωστόσο το να μην έχεις καμιά επικοινωνία με τα άτομα τα οποία είσαι καθημερινά μαζί τους τόσες ώρες θα σε κάνεις να αισθάνεσαι ότι δεν περνάει ο χρόνος. Προσπάθησε να τους πλησιάσεις, συζήτησε μαζί τους (όσο το επιτρέπει ο χρόνος) μπορεί να διαπιστώσειςουο είναι διαφορετικοί από ότι νόμιζες. Και εν τέλει με κάποιους να γίνετε πραγματικά φίλοι.

 4. Κάνε την αυτοκριτική σου

Σκεπτόμενη τους λόγους που δεν σου αρέσει η δουλειά σου ίσως πρέπει να συμπεριλάβεις και τον εαυτό σου. Αν ας πούμε οι συνάδελφοι σου είναι απόμακροι σκέψου μήπως κι η δική σου στάση δείχνει το ίδιο. Η αν ο εργοδότης σου κάνει διαρκώς παρατηρήσεις ήρθε η ώρα να γίνεις πιο παραγωγική.

 5. Βοήθησε τους συναδέλφους σου

Δοκίμασε να βοηθήσεις ένα συνάδελφο σου όταν το χρειάζεται ακόμα κι αν δεν τον συμπαθείς. Θα νιώσεις αμέσως υπέροχα με τον εαυτό σου και διασφαλίζεις σε ένα βαθμό ότι θα σε βοηθήσει κι εκείνος όταν βρεθείς σε μια δύσκολη στιγμή.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να μην σε βοηθά τίποτα από αυτά διότι το περιβάλλον της εργασίας σου δεν σε εκφράζει καθόλου. Αν λοιπόν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσεις την δουλειά των ονείρων σου μην βιαστείς. Αξιολόγησε όλες τις επιλογές που έχεις και στη συνέχεια πράξε ανάλογα.

                                      Συντάκτης: Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: