Η Δημοκρατία στις 7/10/20 κέρδισε μια μάχη χωρίς αντίπαλο. Η ύψιστη αξία του πολιτεύματος της Δημοκρατίας που διακρίνεται από κάθε άλλο και επιβίωσε στους αιώνες, θα ήταν αδύνατον να πιστοποιηθεί αποκλειστικά από την υπερνίκηση αδύναμων , νοσηρών και άνανδρων πράξεων .

Πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση, μια επιπλέον υποστήριξη , μια νέα πνοή δημοκρατικής αύρας, γιατί οι φιλάνθρωποι γνωρίζουν πως οι καταδικαστέες πράξεις ήταν αντικοινωνικές και το πολίτευμα έχει χρέος να θεμελιώνει το σκοπό  για τον οποίο δημιουργείται.

Μια ξεχωριστή, ειλικρινής και τίμια άποψη ήταν πως η δικαιοσύνη έχει χρέος όχι μόνο να τιμωρεί και να καταδικάζει, αλλά προπάντων να υπερασπίζεται το δίκαιο. Με την παράλληλη και αναγκαία ύπαρξη νόμων, η αίσθηση του δικαίου συμπλήρωσε το διπλό ρόλο της δικαστικής εξουσίας , απέδειξε την ισχυρή αντίσταση σε οποιοδήποτε φόβητρο και εδραίωσε με το καλύτερο παράδειγμα το στίχο «ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ»

 Άραγε, πόσο δυναμικά απαξιωτικός είναι αυτός ο στίχος; Προβάλλεται περίτρανα η αξία του ανθρώπου που κινητοποιείται και δεν πολιτικοποιείται, όπως εσφαλμένα πολλοί ισχυρίστηκαν.

Καθημερινά θα συναντήσεις στην κοινωνία επίδοξες, ηγετικές προσωπικότητες που νιώθουν πως μπορούν να επιβάλλονται, να ορίζουν, να κινούν και να υποκινούν. Ο ρόλος του ηγέτη ,ωστόσο, είναι να διαμορφώσει ένα γνήσιο πατριωτικό και όχι εθνικιστικό αίσθημα και να προάγει την αγάπη για τον πλησίον, τη φιλαλληλία, τον εθελοντισμό.

Σημαντικό ,λοιπόν, βήμα για την αναγνώριση του εαυτού και την αυτοκριτική μας, είναι να μην διαμορφώνουμε σε κανέναν την ψευδαίσθηση πως είναι τόσο ισχυρός, ενώ δε διαφοροποιείται σε κανέναν τομέα από το συνάνθρωπο του. Είμαστε όλοι ίσοι και όσοι νιώθουν ίσοι γίνονται ανώτεροι. Έχουμε ευθύνη να αποδεικνύουμε τις ικανότητές μας , να εμπνέουμε το σεβασμό και ταπεινώνουμε το φόβο και τον εγωισμό.

Κάθε ανθρώπινη, πολιτική ή κοινωνική μάχη, εξαρτάται από την αντίληψη μας για τον αντίπαλο. Η έκταση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, δεν απέκτησε υπερβολή από την ισχυροποίηση του αντιπάλου, αλλά από την δυστυχή προσβολή που προκάλεσε στη μητέρα-πρότυπο , στη μητέρα-έθνος.

Μόνο τότε θα μπορούμε να αναφερόμαστε σε μια πραγματικά πολιτισμένη κοινωνία. Όταν κάθε παιδί μπορεί να απολαύσει τη μητρική αγκαλιά και κάθε μητέρα να ολοκληρώσει τη διαπαιδαγώγηση ενός ολοκληρωμένου, ορθά πολιτικοποιημένου και κοινωνικά υγιούς πολίτη που δε φοβάται να ορθώσει ανάστημα.

Μία νέα αρχή για την έννοια της ελεύθερης φρόνησης ξεκινά!

 

Συντάκτης: Γιάννης Γιώτης

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: