Η τηλεδιάσκεψη είναι ο πλέον μοναδικός τρόπος για να κάνουμε μάθημα/εργαστούμε. Ένα χρόνο και κάτι παραπάνω μετά την έλευση του κορονωϊού, συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς και όπως είναι αναμενόμενο έχουμε χάσει ενδεχομένως το ενδιαφέρον μας αφού το σπίτι μας έχει πάρει το ρόλο του πανεπιστημίου/εργασίας. Θα σου δώσω λοιπόν ένα κίνητρο για να αυξήσεις την απόδοση και την δημιουργικότητα σου. Το χρώμα του γραφείου! Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα αλλάξουν και πολλά, ωστόσο ψυχολόγοι το συνιστούν καθώς αυξάνει την καλή ενέργεια και την συγκέντρωση. Ποια χρώματα όμως είναι τα καταλληλότερα για συγκέντρωση;

1. Κόκκινο

Σίγουρα γνωρίζουμε όλοι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δεν πρέπει να προτιμάται σε ένα χώρο που θέλει συγκέντρωση. Είναι το λιγότερο αποδοτικό από όλα τα χρώματα καθώς αποσπά κατευθείαν την προσοχή και μπορεί να κουράσει το βλέμμα.

2. Ροζ

Το ροζ είναι ένα χαριτωμένο και ήρεμο χρώμα που όμως δεν είναι το καταλληλότερο σε ένα γραφείο για μελέτη. Ωστόσο επειδή είναι ήρεμο δεν θεωρείται απαγορευτικό ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμο σε άλλες ασχολίες όπως π.χ κάνοντας μια βιντεοκλήση αφού δίνει μια πιο μοντέρνα διάθεση στο χώρο σου.

3. Κίτρινο

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που πρωτιμάται σε γραφείο. Μπορεί να συγκρατήσει πληροφορίες αλλά δημιουργεί μετά από κάποια ώρα μια κούραση η βαρεμάρα. Θεωρείται ότι τα άτομα που έχουν πιο δημιουργικά επαγγέλματα, τους βοηθάει περισσότερο να αππδοσουν από ότι σε άλλα επαγγέλματα π.χ σε έναν λογιστή.

4. Πράσινο

Το πράσινο, χρώμα της φύσης δημιουργεί ηρεμία και γαλήνη συνεπώς είναι ένα χρώμα που βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση, αφομοίωση των πληροφοριών και απομακρύνει το άγχος.

Ποιο είναι όμως το πιο κατάλληλο χρώμα για ένα γραφείο τελικά;

5. Μπλε

Το καταλληλότερο από όλα τα χρώματα για το γραφείο είναι το μπλε. Κρατά το μυαλό σε απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση, συναισθηματική ισορροπία και εγρήγορση ενώ δεν αποσπάται η προσοχή ούτε δημιουργεί κούραση.

      Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να ανανεώσεις το χρώμα του γραφείου σου έτσι ώστε να βρεις περισσότερα κίνητρα για να μελετήσεις ή να εργαστείς;

Συντάκτης:Ελένη Καμπάκη

Ελένη Καμπάκη

Γεια σου,καλώς ήρθες στο pretty dose.Είμαι η Ελένη και στις στήλες του pretty dose θα βρεις άρθρα μου κυρίως, όσον αφορά τη διατροφή και την ομορφιά,ενίοτε γράφω και στις υπόλοιπες στήλες.Στο pretty dose θα βρεις απαντήσεις,πληροφορίες και συμβουλές για πάρα πολλά θέματα και ευελπιστούμε να σε βοηθήσουν.

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency