Σε ξέρεις; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Όχι επιφανειακά, όχι όπως θα σε ήξερες χαζεύοντας σε σαν τρίτος στον δρόμο, όχι όπως θα σε έβλεπες στον καθρέφτη σου, ούτε όπως θα σε γνώριζες κάποιο βράδυ σε μια παρέα φίλων. Πραγματικά, βαθιά μέσα σου σε γνωρίζεις; Γνωρίζεις ποια είσαι όταν θυμώνεις; Όταν κλαίς; Όταν καταρρακώνεσαι; Όταν έχεις τάσεις φυγής; Και αν γνωρίζεις αυτή την κοπέλα, είναι εκείνη που θέλεις να είσαι; Μάλλον όχι. Η μάλλον ναι. Μάλλον εκείνη την στιγμή ήσουν ακριβώς, εκείνη που έπρεπε να είσαι.

Δεν ξέρω πως να συντάξω αυτό το κείμενο σε μορφή άρθρου. Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε ότι καταστάσεις και συναισθήματα πρεπει να αποτυπωθούν και να μοιραστούν με ένα κοινό, χωρίς όμως να έχουμε την παραμικρή ιδέα πως να τα επικοινωνήσουμε. Ας είναι. Τουλαχιστον αξίζει να προσπαθήσω. Η ζωή πολλές φορές μας φέρνει προ εκπλήξεως. Ταινίες, σειρές, περιοδικά, life coaches και συναφή “παροχείς συμβουλών”, μας βομβαρδίζουν με την ιδέα του να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας. Να είμαστε δυνατοί στα δύσκολα, διπλωματικοί στις απόψεις μας, απόλυτοι στις αποφάσεις μας. Να είμαστε σίγουροι για τον ευατό μας, να έχουμε “αέρα”, να μην μας πατάει κάτω τίποτα. Να είμαστε αψεγάδιαστοι. Και δεν θα διαφωνήσω. Επικροτώ την αισιοδοξία, σε οποιαδήποτε μορφή της. Απλώς πολλές φορές αναρωτιέμαι. Πολλές φορές αναρωτιέμαι μόνη, σε μπάνια ασφυκτικά γεμάτων μαγαζιών, στάσεις αργοπορημένων λεωφορείων, και παραθαλάσσια παγκάκια, πως γίνεται όσο και αν ψάχνουμε μερικές φορές να μην την βρίσκουμε την ρημάδα την δύναμη. Να μην την βρίσκουμε ώστε να γίνουμε, αυτό που ακριβώς θέλουμε να γίνουμε. Και τότε συνειδητοποιω ποια είμαι εκείνες τις στιγμές. Θα ανοίξω για λίγο την καρδιά μου, μην ενοχλείστε! Εκείνη την στιγμή είμαι μικρή, εκείνη τη στιγμή είμαι απογοητευμένη, απεγνωσμένη και κυρίως μόνη μου. Εκείνη την στιγμή δεν είμαι δυνατή και δεν μπορώ να πατήσω στα πόδια μου. Εκείνη την στιγμή φταίω εγώ για όλα, αλλά και για τίποτα. Είμαι θύμα και θύτης, σε ένα έγκλημα που σκοτώνει μόνο έμενα. Ίσως γράφω πολύ ποιητικά για ένα σαιτ. Η ίσως το πιο ώμο να μην το αντέχω. Στην ουσία αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εκείνη την στιγμή είμαι και πάλι εγώ. Στην χειρότερη μου μορφή, και σε αυτήν που όλοι με παροτρύνουν να “απομακρύνω”. Επίτρεψέ μου να διακρίνω το άδικο σε αυτό.

Υπάρχουν πολλά τα οποία θα ορκιζόμουν μέχρι χθες πως δεν θα έκανα. Υπάρχουν στιγμές που βγαίνω εκτός εαυτού, η μάλλον που ανακαλύπτω και πάλι έναν εαυτό που δεν ήξερα. Υπάρχουν στιγμές που είμαι ζηλόφθονη, ειρωνική, ενοχλητική, αυθάδης. Στιγμές που θέλω ως και εγώ να μου σκάσω ένα χαστούκι. Υπάρχουν φορές που κάνω, κάτι το οποίο μετανιώνω μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα. Φορές που ο εγωισμός, η νευρικότητα, το άδικο που νιώθω να με πνίγει είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Φορες που και πάλι δεν είμαι αυτή που “πρέπει” να είμαι. Μα τότε είναι που εκείνο το “πρεπει” πραγματικά, μου τριβελιζει τον εγκέφαλο.

Τελειώνοντας αυτό το “παραλήρημα” , θέλω να περάσω απλώς ένα μήνυμα. Οι καταστάσεις με τις οποίες θα μας φέρει αντιμέτωπους η ζωή, μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες, θα βγάλουν στην επιφάνεια πολλές πλευρές του εαυτού μας. Πολλές από αυτές τις γνωρίζουμε, ξέρουμε να τις χειριστούμε, ενδεχομένως και να τις αγαπάμε. Άλλες πάλι, τις φοβόμαστε, τις αγνοούμε, ακόμα και τις κρύβουμε από εμάς τους ίδιους. Μα σε αυτό το άρθρο, δεν θα σου γράψω απαραίτητα να τις αποβάλεις. Ναι είναι το ιδανικό, αλλά με πιάνω συχνά να αγχώνομαι μήπως δεν έχω φτάσει έστω κοντά σε αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα σε ενθαρύνω να σε αποδεχτείς! Εξάλλου αυτό είναι το πρώτο βήμα για όλες τις αλλαγές. Τους διαφορετικούς “εαυτούς” σου λοιπόν, πρέπει να μάθεις να τους καλωσορίζεις, να τους αντιμετωπίζεις και να τους δέχεσαι. Γιατί η πραγματική αυτοπεποίθηση, δεν έχει να κάνει με την δύναμη, αλλά με την διαχείριση της αδυναμίας. Πραγματικά δυνατός άνθρωπος, είναι αυτός που μπορεί να αγκαλιάσει τον εαυτό του σε όλες τις εκφάνσεις του, και να τον βελτιώσει. Πραγματικά εσύ, είσαι όταν σε δέχεσαι ολόκληρη. Πραγματικά αυτη που θέλεις να είσαι, είσαι όταν αγαπάς και αυτήν που δεν θέλεις τόσο να είσαι.

Σοφία Γκατζού

Hello everyone! Είμαι η Σοφία, και μέσα από τα άρθρα μου προσπαθώ και εγώ να κάνω την καθημερινότητα σου λίγο πιο pretty! Συμβουλές, lifestyle , ψυχολογία, και γενικά ό,τι άλλο θέλω να μοιραστώ μαζί σου είναι μόνο εδώ!

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: