Γιατί κάνουμε ερωτικές σχέσεις;

Στην σημερινή κοινωνία ,που είμαστε παρατηρώ ανθρώπους, να θέλουν να κάνουν σχέσεις, ή ακόμα να το πάνε πιο σοβαρά μετέπειτα και να καταλήξουν σε γάμο. Από διάφορα ακούσματα, και ερεθίσματα που δεχόμαστε καθημερινά ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις στο “γιατί να θέλουμε σχέση ή γάμο”;.

Δημιουργούμε σχέσεις γιατί, δεν αντέχουμε την μοναξιά, για να έχουμε κάποιον να μας νοιάζεται, για να έχουμε παρέα στις εξόδους μας και στην ζωή μας,  ή για να έχουμε σεξουαλική ζωή, ή επειδή απλά ερωτευτήκαμε. Επιλέγουμε άτομα, τα οποία είναι κοντά στις απαιτήσεις μας, είναι αυτό που θέλουμε στην προκειμένη φάση της ζωής μας και πολλές φορές , τερματίζουμε μια σχέση , επειδή όλα αυτά που κάποτε μας ενθουσίαζαν στην αρχή, τώρα πλέον μας απωθούν. Διαλέξαμε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί  μας ταίριαζαν σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμασταν.

Ακόμα, τον ρόλο της παίζει και η έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων , στο κατά πόσο συμβατοί είναι σε όλο το πακέτο της σχέσης . Τι κοινά έχουν και τους ενώνουν, ώστε να είναι πιο κοντά; ΄Όσα κοινά και να έχουν, η έλξη κάποια στιγμή φεύγει, και μαζί με αυτή φεύγουν και οι άνθρωποι. Πρέπει να ξέρεις τον τρόπο πως να χειριστείς μια κατάσταση, ανάλογα με την περίπτωση  της.

Μα, γιατί χωρίζουμε , αφού αυτά τα στοιχεία της συμπεριφοράς του , κάποτε μας προκαλούσαν έλξη;. Διότι, αυτός είναι ο σκοπός των ερωτικών σχέσεων. Να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας, και τον τρόπο που φέρνουμε εις πέρας τα προβλήματα μας. Να ανακαλύψουμε τελικά, με ποιο είδος ανθρώπων ταιριάζουμε για μια ανθηρή σχέση, και να λειτουργήσουμε στις επόμενες σχέσεις καθώς πρέπει, ώστε αυτό να διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Τέλος, μετά από την λήξη μιας σχέσης, πρέπει να γνωρίσουμε σε βάθος τον ίδιο μας τον εαυτό,  ποιες είναι προϋποθέσεις , για να κρατήσουμε μια καλή σχέση, με αδιάλειπτο ενδιαφέρον και  ψυχική, σωματική, και πνευματική ικανοποίηση. Πως θα καταλάβεις ότι βρήκες το ιδανικό ταίρι;. Όταν, θα έρθει φυσικά , χωρίς ιδιαίτερες παρορμήσεις, και θα αγαπήσεις πραγματικά αυτό που είσαι, θα ξέρεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις από τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σου.

Συντάκτης: Γεωργία Ρήγα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: