Ο Γερολιμένας είναι ένας προορισμός χαλάρωσης και εξερεύνησης στα γύρω χωριά του. Είναι ένα μικρό φυσικό λιμάνι στο ακρωτήρι Κάβο Γκρόσο, της Ανατολικής Μάνης του νόμου Λακωνίας.

Αυτός ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, έχει μόλις 43 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2011 και βασίζεται κυρίως στον τουρισμό.

Κάνοντας βόλτα στα σοκάκια του και στο λιμάνι, σίγουρα θα νιώσετε πως είστε σε άλλη εποχή, μίας και η επιβλητική αρχιτεκτονική της Λακωνικής Μάνης με τα πετρόχτιστα σπίτια και τους πύργους, σε ταξιδεύουν.
Έχει ξεχωριστή θέα που βλέπεις πέρα από το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου και μπορείτε να το επισκεφθείτε. Εκεί βρίσκετε και η γνωστή σπηλιά του Άδη, που λατρευόταν ο Θεός Ποσειδώνας. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βάθεια και το Μαρμάρι που βρίσκονται κοντά.

Η γαστρονομία του βασίζεται στα φρέσκα και αγνά προϊόντα της Μανιάτικης Γης, πουσίγουρα θα λατρέψετε. Φεύγοντας αξίζει να πάρετε μαζί σας ελιές, ελαιόλαδο, μέλι,τουλουμίσιο τυρί και τα γευστικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες.

Να σημειωθεί, πως αυτό το λιμανάκι ήταν ένα από τα τελευταία λιμάνια προσέγγισηςτων ελληνικών αλιευτικών που είχαν κατεύθυνση προς τις ακτές της Αφρικής ( προς “Μπαρμπαρία και Τούνεσι”) και λιμάνι επιλογής κατά την επιστροφή τους. Ιστορικά να αναφερθεί πως ήταν ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών, επί τουρκοκρατίας.

Ένα τόσο μικρό λιμάνι με μια μεγάλη ιστορία. Ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Μάνης, σας περιμένει να τον αγαπήσετε!

 Συντάκτης: Χριστίνα Τσολάκου, Δημοσιογράφος

Πηγή: https://agropublic.gr/category/travelling/
No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency

Αρέσει σε %d bloggers: