Η Γαβριέλλα ή Γκάμπι Ματέι είναι μια influencer γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή ζει στην Αγγλία, πραγματοποιεί μεταπτυχιακό στο τμήμα International Business and Marketing και είναι στέλεχος πωλήσεων σε εταιρία που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο.
Έχει προϋπηρεσία στο τμήμα marketing και σκοπεύει να συνεχίσει τις σπουδές της κάνοντας διδακτορικό το 2021. Αγαπά τη γυμναστική (και συγκεκριμένα τη γιόγκα), το διαλογισμό, τη ζωγραφική και το αγαπημένο της σκυλάκι τον Yoda. Η Γαβριέλλα παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη στο Pretty Dose και αναφέρεται στην ζωή της και στα μελλοντικά της σχέδια.
Γαβριέλλα. συνέντευξη
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο influencer
 • Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.
Με λένε Γαβριέλλα, αλλά όλοι με γνωρίζουν ως Γκάμπι (Gabbie). Όσο αφορά την “real life” καριέρα μου, είμαι στέλεχος πωλήσεων σε μια εταιρία που ασχολείται με πολυτελή ξενοδοχεία και εδρεύει στην Αγγλία. Δηλαδή ασχολούμαι με brand strategic marketing and planning με εμπειρία στη διαχείριση παγκόσμιων ομάδων και καμπανιών. Στο βιογραφικό μου εντάσσεται η στρατηγική επωνυμία,  ο οπτικός σχεδιασμός και η διαχείριση των social media λογαριασμών και η δημιουργία στρατηγικών με στόχο το sustainable competitive advantage εταιρειών. Είναι φανερό το πάθος μου για την κατανόηση των αποχρώσεων της διαπολιτισμικής διαφήμισης. Κάποιοι μπορούν να με πουν και αιώνια φοιτήτρια, καθώς αυτή τη στιγμή κάνω το μεταπτυχιακό μου στον κλάδο του International  business and marketing και γενικά μου αρέσει να είμαι συντονισμένη με τις τελευταίες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Για αυτό παρακολουθώ συνεχώς μαθήματα και σεμινάρια και σκέφτομαι να ξεκινήσω το διδακτορικό μου το 2021. Η δίψα μου για γνώση και αποφασιστικότητα να μετατρέψω τις πληροφορίες σε δράση συνέβαλε στην καλή δημιουργία μιας σελίδας Instagram (lifewithgabbie_) στην οποία προωθώ θέματα σχετικά με το lifestyle, προορισμούς ταξιδιών  και τη φοιτητική ζωή μου. Συνήθως, σε επί πληρωμή συνεργασία με εταιρίες. Πιστεύω ότι ο σωστός συνδυασμός δουλειάς και χαλάρωσης είναι το κλειδί για την επιτυχία. Τηρώ αυτόν τον συνδυασμό  μέσω του ενδιαφέροντός μου για τη γιόγκα, το διαλογισμό, τη ζωγραφική και περνώντας χρόνο με τον αγαπημένο σκύλο μου τον Yoda!
 • Ποτέ ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα Social media και ποτέ ξεκινήσατε την πορεία σας ως influencer;
Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που άρχισα να ασχολούμαι και το κάνω έκτοτε. Είχα μια πειθαρχημένη στρατηγική  με το πώς περνούσα το χρόνο μου στο Instagram και έτσι σιγά σιγά εξελίχθηκε. Μέσα από τις σπουδές μου κατάλαβα ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον τομέα του μάρκετινγκ στα social και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω.
 • Τι σημαίνει για εσάς influencer;
Influencer για μένα, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Υπάρχουν άτομα εκεί έξω που ο τρόπος ζωής σου και οι ιδέες σου τους ελκύουν… Όσο πιο αληθινός είσαι τόσο πιο πολλά άτομα ταυτίζονται. Πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις τέλειες ζωές άλλων. Είναι λάθος. Αυτό που βλέπουμε στα social δεν είναι πάντα αληθινό και σίγουρα δε θα έπρεπε να το έχουμε σαν κριτήριο για τη δική μας ζωή. Οπότε για μένα influencer είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην φοβάσαι να είσαι αληθινός ή να εκφράζεις τις απόψεις σου.
 • Μπορεί κάποιος να βιοπορίσει με το influencing και με ποιον τρόπο μπορεί να ξεκινήσει;
Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι οι Instagram Influencers είναι όλοι καλά. Οι φωτογραφίες όλων δείχνουν ότι έχουν ατελείωτα χρήματα, χρόνο και πόρους και υπάρχουν άγριες φήμες για το πόσο πληρώνονται για να δημοσιεύσουν μια μικρή διαφήμιση. Για επιλεγμένους μεγάλους επηρεαστές αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν ισχύουν για όλους. Προσωπικά, το κάνω part time και περισσότερο σαν χόμπι. Για όποιον σκέφτεται να το κάνει σαν καριέρα έχω να προτείνω να απευθύνονται σε μάρκες. Έτσι θα αρχίσουν να λαμβάνουν περισσότερες πληρωμένες συνεργασίες. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να το κάνω με πλήρη απασχόληση.
 • Ποια είναι η καθημερινότητα ενός influencer;
Η ζωή μου είναι βασισμένη στη σωστή διαχείριση του χρόνου. Αφού ζογκλαρω ανάμεσα σε δουλειά, πανεπιστήμιο και social media. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να βεβαιωθώ ότι κάνω ό,τι είναι υγιές για μένα και προστατεύοντας την ψυχική μου υγεία στο Instagram. Είναι σημαντικό να μην αποστραγγίζω τον εαυτό μου και αυτό ισχύει για όλους. Όλα με μέτρο. Όσο περισσότερο μπορείς να ακολουθείς αυτή τη στρατηγική του Instagram τόσο πιο καλά νιώθεις και χωρίς να είναι βάρος. Έτσι λειτουργεί για εμένα και νιώθω πιο δημιουργική. Οπότε, πάντα προσπαθώ να προγραμματίσω την επόμενη εβδομάδα και να χωρίσω τις εργασίες μου για να το κάνω πιο εύχρηστο. Για παράδειγμα, την πρώτη μέρα θα τραβήξω τις φωτογραφίες του προϊόντος που παρουσιάζω  για την εβδομάδα και ίσως τραβήξω μερικές επιπλέον για να τις αποθηκεύσω για μέρες που δεν έχω χρόνο.  Τη δεύτερη ημέρα, θα δουλέψω με λεζάντες λέγοντας μια ιστορία, προσθέτοντας ένα ισχυρό CTA και σχεδιάζοντας τα hashtags μου (SOS: χρησιμοποιήστε το Hashtag Finder του Tailwind – είναι καταπληκτικό!) Την τρίτη ημέρα, θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ερευνήσω άλλους influencers, ιστολόγια ή επωνυμίες που κάνουν πράγματα που μου αρέσουν. Εάν μου αρέσει μια ιδέα θα τη χρησιμοποιήσω και θα προσθέσω ετικέτα στον λογαριασμό από τον οποίο προήλθε. Την τέταρτη ημέρα, θα τα ανεβάσω όλα στο Instagram Planner και θα είναι έτοιμο να δημοσιεύσει. Προσπαθώ ,επίσης, να βεβαιωθώ ότι είμαι διαθέσιμη για τα πρώτα 5-10 λεπτά μετά τη δημοσίευση μιας ανάρτησης, ώστε να μπορώ να αλληλεπιδράσω με σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Διατηρώ τις ειδοποιήσεις σχολίων για να τις βλέπω στο τηλέφωνό μου και μπορώ να απαντώ αμέσως.  Κάθε φορά που είμαι online, αφιερώνω με τους followers και απαντάω στα μηνύματά τους.
 • Ποια είναι τα 3 αρνητικά και τα 3 θετικά του influencing για εσάς;
 Χμ..! Πολλά αρνητικά και πολλά θετικά.  Θα μπορούσα να πω πως τα βασικά θετικά του να είσαι influencer και είναι η ελευθερία που σου προσφέρει, η αυτοπεποίθηση που σου δίνει και σίγουρα όλα τα προνόμια και τα προϊόντα που σου δίνονται από εταιρίες. Όσον αφορά τα αρνητικά, θα έλεγα ότι μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο να είσαι πάντα δημιουργικός και με φρέσκες ιδέες και αυτό κάποιες φορές μπορεί να μην βοηθάει την ψυχική σου υγεία.  Αλλά όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο, και όταν γίνεται τα αποτελέσματά είναι πάντα θετικά!
 • Ποσό δύσκολη ήταν η απόφαση να μετακομίσετε στο εξωτερικό και πως είναι η καθημερινότητα εκεί;
Αποφάσισα να μετακομίσω το 2015, ύστερα από πολύ σκέψη. Πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια, με πολύ bullying και πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Το αποκορύφωμα ήταν το 2014-2015 όπου η ψυχική μου υγεία δεν ήταν στα καλύτερα της επίπεδα. Έτσι αποφάσισα να κάνω το γύρο της Ευρώπης με τρένο, το οποίο και έγινε. Ταξίδεψα για 1 χρόνο και αναθεώρησα τη ζωή μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να κάνω κάτι. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω τις σπουδές μου. Αγαπώ την καθημερινότητα μου εδώ, ένιωσα για πρώτη φορά αποδεκτή και ίσως  αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα να δημοσιεύω τη ζωή μου online.
Γαβριέλλα, influencer, Gabbie
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο influencer
 • Όπως γνωρίζουμε έχετε ένα σκυλάκι. Ήσασταν από πάντοτε φιλόζωη; Ποια η σχέση σας μαζί του;
Έχω ένα σκυλάκι τον Yoda, το οποίο είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Πάντα αγαπούσα τα ζωάκια. Αφού να φανταστείς όπου έβρισκα αδέσποτα τα έφερνα σπίτι! Γενικά λατρεύω όλα τα ζωάκια και πριν την πανδημία ήμουν εθελόντρια σε ένα κέντρο με αδέσποτα σκυλάκια και πάντα έκανα ότι μπορούσα για να αισθάνονται αγάπη.
 • Όπως γνωρίζουμε είστε vegan. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχετε μόνο από το κρέας αποχή. Τι αντιπροσωπεύει αυτή σας η επιλογή και πως το αποφασίσατε;
Είμαι vegan εδώ και δύο χρόνια, πριν από αυτό ήμουν vegetarian. Διάλεξα αρχικά να κάνω απόχη από το κρέας για λόγους υγείας και σιγά σιγά μέσα από την αγάπη μου για τα ζώα διάλεξα να μην χρησιμοποιώ η να τρώω οτιδήποτε προέρχεται από αυτά. Με λίγα λόγια, δεν χρησιμοποιώ καλλυντικά τα όποια έχουν δοκιμαστεί πάνω σε ζώα, δε ψωνίζω δερμάτινα προϊόντα ή προϊόντα που έχουν προέλθει από ζώα.
 • Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;
Μάλλον το μόνο που πραγματικά μου λείπει είναι οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που πάντα με στήριξαν σε όλες μου τις αποφάσεις. Οι άνθρωποι που ακόμα μιλάω και ακόμα βλέπω κάθε φορά που πάω διακοπές στην Ελλάδα. Άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά άνθρωποι που πάντα θα αγαπώ και θα σέβομαι, γιατί ήταν δίπλα μου όταν κάνεις άλλος δεν ήταν.
 • Πως σας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση με τον ιό; Τι αλλαγές έχουν επέλθει στην ζωή σας;
Το δυσκολότερο πράγμα τώρα με την πανδημία είναι το γεγονός ότι δε μπορώ να ταξιδεύω. Λατρεύω τα ταξίδια και είναι και ο τρόπος που ξεκίνησα στο instagram. Γενικά, η ζωή μου δεν έχει αλλάξει πολύ, πέρα του ότι δουλεύω από το σπίτι και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι άσχημο. Αλλά γενικά όταν ανακοινώθηκε το lockdown μας επηρέασε αρνητικά όλους. Με ανησυχεί η όλη κατάσταση και η κατάληξη της υπόθεσης.  Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι χάσανε τις θέσεις εργασίας τους και πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν. Παρόλα αυτά προσωπικά η ζωή μου δεν έχει αλλάξει πολύ. Οπότε, πέρα του ότι δεν θα πάω Ibiza και Bali, δεν μπορώ να επισκεφτώ ούτε τη μητέρα μου.
 • Όπως γνωρίζουμε έχετε κανάλι στο YouTube. Ποιά ήταν η αφορμή στο να φτιάξετε ένα κανάλι;
Ξεκίνησα το κανάλι σαν ένα “ημερολόγιο” στο οποίο κάνω vlogs σχετικά με το πανεπιστήμιο ή με τα ταξίδια μου. Η απόφαση ήταν τυχαία. Στο πανεπιστήμιο βοηθούσα με τα social που απευθύνονταν σε φοιτητές και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω άλλους φοιτητές με tips και να τα εκφράσω στη δική μου εμπειρία.
 • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Με όλα όσα γίνονται στον κόσμο αυτόν τον καιρό είναι δύσκολο να κάνει κάνεις σχέδια για το μέλλον, αλλά ευελπιστώ να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου το Σεπτέμβριο και να καταφέρω να ενταχθώ σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα. Σχετικά με την online παρουσία μου στοχεύω να φτάσω το λογαριασμό μου στους 30 χιλιάδες ακολούθους. Προς το παρόν, ελπίζω η κατάσταση με την πανδημία να τελειώσει σύντομα και να γυρίσουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς!
Gabbie, influencer, εξωτερικό, συνέντευξη
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο influencer

Ευχαριστούμε θερμά την Γαβριέλλα Ματέι και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη ζωή της!

Mπορείτε να ακολουθήσετε τη Γαβριέλλα στα social media εδώ:

instagram: lifewithgabbie_
youtube channel: Gabbie Matei

Eπιμέλεια & σύνταξη συνέντευξης: Αθανασία Σκόνδρα

No Comments Yet

Comments are closed

Το Pretty Dose
περιοδικό pretty dose

Περιοδικό για την μόδα, την ομορφιά, την ευεξία, την προσωπική φροντίδα, την διακόσμηση, τα ταξίδια και για όλα όσα μας κάνουν χαρούμενους!

Διευθύντρια & Υπεύθυνη Έκδοσης:
Χριστιάννα Πίτη

Ιδιοκτησία, Branding & Διαχείριση:
Leading Brands Agency